VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Rökare är egoistiska idioter!

En gång i tiden, på 90-talet när man fick röka överallt, då rökte jag. Jag rökte för att alla andra gjorde det… min mamma, min syrra, min mormor, morfar, bästis, lärare, pojkvän osv. Rökning har ju aldrig varit ”gott” och jag minns att jag alltid vaknade med ont i halsen på morgonen. 

En cykelolycka år 2000 där jag trillade och slog ut åtta tänder blev räddningen och jag har som sagt aldrig tagit ett bloss sedan dess.

Efter jag själv slutat röka insåg jag vilka själviska idioter rökare är! De bryr sig inte om vem de tvingar ta del av sina cigg. De bolmar och blåser ut sin farligt stinkande rök i närheten av vem som helst utan tanke på sin omgivning.

Jag och Maria satt igår på uteserveringen till ett matställe. Maria hade sina barn med sig och vi skulle äta. När vi fått in vår mat började paret bredvid oss att röka och röken blåste oss i ansiktet. Helt vidrigt!!

Jag undrade om de kunde vänta 5 min med att röka så barnen iaf kunde äta upp sin mat utan att inhalera giftig rök. Jag fick som svar att: ”man får röka på uterserveringen!” Jag svarade: ”tycker ni det är rättvist att barnen ska behöva bli passiva rökare bara för det?” Jag  fick som svar: ”varför ta du med barnen på en uteservering då?”

Hade jag inte varit en mogen, sansad kvinna och kunna samla mig hade jag ställt till med en scen. Blodet kokade! De fortsatte röka igenom hela vår lunch och pajjade en förövrigt härlig dag!

Rökare är själviska idioter!

image


Kommentarer


 1. Monamelle 09/07/2013 on 16:48 Svara

  Men vad fan är det frågan om, de kunde väl gått bort en stund och rökt någon annan stans för barnens skull! Respektlöst.

  • danijelahodges 10/07/2013 on 08:44 Svara

   Jo, det var precis vad vi tyckte också men icke! Egon…

 2. Tanja 14/07/2013 on 14:36 Svara

  Det är obligatorisk rökförbud på offentliga platser så de som rökte ljög för er. (Sverige)

 3. Kaffemorsan 14/07/2013 on 16:23 Svara

  Men fy farao vad irriterad ja hade blivit. I lördags satt jag på en uteservering och då blåste askan på oss. Min kompis sa till, hon svarade oj! Och flyttade sig lite. Sitter man på en trång uteservering kan man fan ställa sig utanför oc tända ciggen. Vart är hyfset?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna