VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Post-Gravid träning

Jag filmade en liten träningsvideo en vecka efter förlossningen. Kom ihåg att alla kvinnor är olika! Stressa inte igång med träningen om det inte känns bra. Lyssna på din kropp och trappa upp träningen i samma takt som du trappade ner den. Sluta genast träna om du upplever smärta eller om du börjar blöda. Det är bra att röra på sig och det finns inte några vetenskapliga bevis för att måttlig motion skulle vara skadligt för den nyförlösta kvinnan.


Kommentarer


 1. Snusmumriken 24/03/2011 on 15:30 Svara

  Hej!

  Jag undrar om du har nå tips för någon som är nyförslöst (sedan 1 mån sedan) har extrem övervikt och vill ta tag i det?

  Är 165 cm och väger hela 125 kg och mår dåligt över det. Vill ta tag i övervikten och äter GI kost och trivs med det, men motionen känns så svår att komma igång med. Känns som om jag vill göra ALLT men har inte ekonomi eller tid för det. Den tiden jag har är ca 1½ timme per dag TOTALT och kanske inte ens sammanhängande… help?

  • Danijela 24/03/2011 on 20:04 Svara

   Hej,
   Jag har träffat många tjejer och killar som är i samma båt som dig, alltså att de har svårt med att finna tid och motivation till träning. Det rådet jag kan ge är att investera i dig själv, för din och din bebis skull. Hittar du inte tiden nu kommer du inte att göra det senare heller. Det är bara att ta tag i det och när du väl gjort det och kilona börjar försvinna kommer du att vara så glad och nöjd och ha mer energi för ditt barn. Sats har dagkort som du kan köpa billigare och med det dagkortet kan du börja gå på sats baby, en helt fantastisk klass för dig som nyförlöst kvinna. Själv går jag nu på dessa klasser 2 ggr i veckan. På klasserna träffar man andra mödrar och det är motiverande. Har man inte diciplinen att träna hemma själv ÄR klasser ett mycket bra alternativ och billigare än pt. Sats har även barnpassning när bebis är äldre. Hoppas att du tar mitt råd =) Låt mig få veta

 2. Sofia 25/03/2011 on 16:16 Svara

  Hej,

  Jag är så glad att jag hittat till din blogg eftersom jag nu har stöd i mina egna värderingar om träning och graviditet. Är höggravid, har gått över fem dagar, men tränar fortfarande på gymmet och kör pass. Dock anpassar jag ju övningarna till vad min kropp klarar av men det är svårt att övertyga vissa om att det är naturligt och fantastiskt skönt att röra på sig trots att jag är gravid. Att jag åker längdskidor och långfärdskridskor upplever många som helt hysteriskt.

  Hur som helst vill jag bara säga att jag är glad att det finns fler som jag och att det är fantastiskt att du bloggar om detta så folk slipper va så rädda för att röra på sig.

  • Danijela 26/03/2011 on 11:23 Svara

   Vad glad jag blir av att höra det! =) Det människor ibland har svårt att förstå är att alla kvinnor är olika och har olika förutsättningar. Som vältränad kvinna känner man oftast sin kropp mycket bra och kan därför anpassa övningarna på ett sätt som nybörjaren inte kan. Har man inga problem med foglossning eller sjukdom så kan man ju träna och det är inte skadligt bara man tränar rätt =) Skidor och skrillor skulle jag själv nog inte kunnat hålla på med på slutet av min graviditet, då jag var på tok för stor (ca 25kg mer) och förmodligen hade trillat omkull i nedförsbackarna, men åter igen, vi är alla olika, eller hur! Hoppas förlossningen går bra, låt mig får veta hur det går =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna