VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Orkar inte vara duktig

De som känner mig vet hur otroligt viktig min egenträning är. Sällan hoppar jag över ett planerat pass eller fjösar runt utan plan i gymmet.
Visst blir vissa pass vassare än andra men det är naturligt. Det beror på dagsformen; om man har ätit och sovit bra. Före, under eller efter mens. Vilken muskelgrupp man ska köra och upplägget. Tiden spelar också roll. Jag gillar inte att känna mig stressad när jag ska träna.

Denna vecka har känts otroligt seg träningsmässigt. Kroppen har inte velat svara på träningen och jag har således inte kunnat avnjuta några bra gympass.

I måndags tog jag ut en vilodag då hela systemet strejkade efter helgens intensiva 2-dagars utbildning i Olympic lifting. I tisdags körde jag rehab för axlarna och början på ett ryggpass som tyvärr blev avbrutet mitt i…antiklimax! I går körde jag PW och ben. Inget bra pass alls! Då jag kände mig stel och svag ville jag inte köra böj. Satt och pumpade i maskiner istället… har ganska tråkigt om jag inte böjer.

Dagens pass kunde blivit bra men jag var helt tom när jag var klar. ”Är-jag-verkligen-klar-nu-känslan” ?? Ska jag köra lite till? …Nä, jag går hem…jag orkar inte vara duktig! Sällan, mycket sällan har jag den känslan men ibland så kan även jag tappa mitt mojo.

rodd starterBörjade passet med 1000m rodd och sedan 5 stycken 30 sekunders intervaller där jag övade på snabb start. Inga PBn idag… 157m på 30 sekunder ger mig 314m på minuten så det är ju rätt avrage för mig. Satte alla fem intervaller på i princip samma meterantal.

Fortsatte med att köra styrka med fokus biceps;
5 varv av
Sittande hantel curl
Stående stång curl
Supinerade pullups
Jack knife (under vilan)

Samt 5 varv av:
Bamse i  CC
Curl med rep i CC
Supinerade pullups (to chest)
Magövning med drag i rep (under vilan)

Sedan var jag klar utan att känna mig klar.
I morgon är en ny dag, mer energi och förhoppningsvis en utvilad kropp.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna