VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

operationen klar

Nu är operationen gjord och allt gick bra. Gjorde operationen på Elisabeth sjukhuset i Uppsala. Dr Claes använder en speciell metod som heter COSS miter metoden och vad jag har förstått är den det allra bästa alternativet för att åtgärda en Hallux valgus.
Allt gick ganska snabbt men avslappnat. Personalen var trevlig och lugna. Tro det eller ej men det värsta med hela opn var lokalbedövningen. Stora nålar rakt in i foten men när bedövningen kickade in och jag låg på operationsbordet med lite lugnande i blodet var allt bra.

Dr Claes guidade mig igenom öppning, sågning, slipning och hammring av benet. När han sydde igen såret fick jag titta. En rak tå utan knöl!!! Den var fin…

Nu kommer det märkligaste av allt….. När operationen var över fick jag hjälp ner från britsen och fick GÅ fem steg till rullstolen.

Denna metod är helt unik då allt bygger på att man SKA gå på foten direkt. Inga kryckor, inget haltande, inget sitta still i flera månader. Passar mig perfekt!

Image and video hosting by TinyPic
Min tå före operationen

Självklart är det en rehabiliteringsperiod då man inte får hoppa och springa osv. men jag behöver iaf inte sitta still mer än första dagarna.

Klart jag är lite nervös men nu är det upp till mig att köra enligt schemat:
Dag 1: 10 min gång
Dag 2: 15 min gång
Dag 3: 25 min gång
Dag 4: 30 min gång
Dag 5: 30 min gång
Dag 6: 45 min gång
Dag 7: 45 min gång
Dag 8: 55 min gång
Dag 9: 65 min gång och stygnen tas bort. Efter 6 veckor ska jag kunna jogga lätt kortare sträckor. Hopp får man vänta lite längre med.
Image and video hosting by TinyPic


Annons

Kommentarer


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna