VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

nackdel att vara tjej

I´m pregnant what´s your excuse

Har analyserat min kropp ihop med naprapat Conny och verkligen tagit mig tid till rehab. Lets face it! Min kropp är gör ont på olika ställen och jag har varit dålig på min rehab. Jag ska vara ärlig, varför ljuga, jag är bara människa. JAG TYCKER REHAB KAN VARA LITE  TRIST… och därför har jag slarvat. Att sitta och rulla handduk med tårna eller jobba med rotator cuffen är inte det roligaste man kan göra men nu gör jag det i alla fall.

Varför har det blivit så här då? Alla besvär började 2008. Innan 2008 tutade jag på som tåget och kroppen höll! Jag tränade dans, capoeira och jobbade på gym där jag körde 7 klasser i veckan och sedan tränade jag boxning varje dag. Kroppen gick inte sönder och jag vill minnas att jag inte alltid var snäll mot den. Jag är van att träna hårt och att ha en stark kropp.

Visst var jag tvungen att coola ner temopt efter min cykel-olycka år 2000 där jag landade på hakan och skadade en nackkota och slog ut åtta tänder men det påverkade mest capoeiraträningen då jag inte fick stå på huvudet mer… och munnen som tog ett år att fixa till.

Vad hände 2008 då? Jag fick mitt första barn… Även fast man vet hur mycket en graviditet sliter på kroppen så tor jag man har svårt att förstå det riktigt ändå. Vikten går man ner snabbt och hjärnan vill inte vänta. Hjärnan säger ”kom igen nu kör vi!” 6 månader efter att jag fick River körde jag ett tufft boxningspass utan att linda händerna och handleden rök. Det tog ett år att fixa den men faktum är att den efter graviditet nummer 2 har börjat göra ont igen (till och från).

Jag har verkligen tränat smart efter min andra graviditet men visst är hjärnan på mig och hetsar ”kom igen nu kör vi! ” Det är så otroligt svårt att hålla tillbaka när man bara vill trycka på knappen ”FULLT ÖS”! Speciellt när den knappen har funkat hela livet och det är den man gillar att trycka på. Jag har tryckt på knappen även fast jag VET att jag egentligen inte borde och därför har jag fått en del småskador som hängt sig kvar. Visst, jag är stark och jag är van att träna men ibland glömmer även jag bort att jag också är en vanlig kvinna som fött två barn.

Detta är iof en bra erfarenhet att ha med mig i min yrkesroll då jag kan relatera till andra nyförlösta kvinnor som bara vill kötta på. För visst är det i dag fler post-gravida mammor som börjar träna direkt efter förlossningen och gärna vill ha snabba resultat. Jag kan råda och vägleda dem till att inte trycka på ”Fullt ös-knappen” för tidigt men ändå träna så att dom känner sig tillfredsställda och kan se resultat.

Visst finns det kvinnor som kanske fött fem barn och kan tävla i sin sport ett halvår efter förlossning men det är inte så vanligt. Det spelar ingen roll vem du är för en graviditet sliter alltid på kroppen! Med detta sagt behöver man inte vänta med att sätta igång träningen eller att trappa upp den för den delen men den där ”FULLT ÖS-knappen” får man vänta med väldigt länge, tills ALLA muskler är på plats igen… det finns en nackdel med att vara tjej… som vill ha bebisar… och älska riktigt hård träning….


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna