VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Man blir inte vältränad bara för att man är PT

Många tror att jag alltid har haft en stark och vältränad kropp. Att jag har vägt över 95kg under båda mina graviditeter viftar folk gärna bort genom att säga ”men du var ju gravid!”
Som om det inte räknas bara för att man var gravid? Jag vägde ju mer än 95kg!

Det tar 9 månader för ett barn att bli till och för de flesta kvinnor är det svårt att hålla samma nivå på träningen rakt igenom. Ni förstår kanske själva att en kropp som växer med en bebis inuti inte kan eller ska prestera som förut.

gravid mageUnder dessa 9 månader försvinner mycket muskler och magen töjer sig rejält även fast man tränar! När man sedan fött barnet är det inte bara att hoppa tillbaka till gymmet och börja kötta…. nej, nej det väntas nu en lika lång period för att hitta tillbaka (post-gravid träning). Det tar längre tid än vad man kanske tror innan allt är återställt (jag snackar inte bara om vikten!).

Jag gick ner min ”gravidvikt” på ca 4 månader. Och nej, kilorna rinner inte av bara för att man var vältränad förut, eller för att man jobbar som PT(!). Jag gick inte ner ett gram ”gratis” !! Det var otaliga timmar med power walks, mammaklasser och besök på utomhusgymmet… varje dag, alla dagar som gjorde att kilorna försvann!

post pregnant-Vs_fitPå bilden ovan till vänster: Min kropp ca 3 månader efter Ariel var född. Jag var ganska nöjd med min viktnedgång på över 10kg! Jag tror jag vägde ca 80kg. Bredvid är min dagsform, 69kg. Att vifta bort det faktum att så många kvinnor gör denna resa både en och två och flera gånger är absurt.

Nej, man blir inte alltid av med bebisvikten av att sitta och amma! Nej, man får inte tillbaka sina magmuskler av att bara göra knipövningar eller sitta på en pilatesboll och andas. Och nej, att gå ner gravidkilorna och bli smal är inte samma sak som att vara vältränad.

Alla är vi olika och visst finns det kvinnor som endast går upp 5kg, tränar som vanligt, aldrig mår illa och föder tio barn på raken uta problem… jag är inte en av dem! Det krävdes mycket vilja, träning och strikt kosthålling för att få ordning på kroppen igen. Hade det inte varit för  att jag var så otroligt kär i min bebis hade jag aldrig stått ut med min post-gravida sköra kropp.


Kommentarer


 1. R 10/09/2014 on 14:25 Svara

  Problemet för mig är att jag blir lite övertaggad när bebisen väl är ute, vill typ köra tunga knäböj, hoppa och springa intervaller nu!!!! :-) Men besinnar mig och gör inte det än, som tur är…

  • danijelahodges 11/09/2014 on 20:24 Svara

   Jag vet PRECIS vad du talar om!!! Been there!!!! 😉

 2. fruwahlman 10/09/2014 on 15:04 Svara

  Grymt bra jobbat att komma tillbaka till den fina formen efter graviditeten. Jag vet att det inte kommer gratis.

  • danijelahodges 11/09/2014 on 20:25 Svara

   Tack! Nä, inget i livet är ju gratis … suck 😉 😉

 3. […] ned mig fysiskt. En ny känsla. Jag är säker på att mitt magonda också kommer från jobbet. ramlade över den här bloggen som jag tyckte var så bra. jag måste hitta energin för att kämpa för att bli den där härliga […]

 4. Lina 17/09/2014 on 20:14 Svara

  Nä man måste ju träna :) Länge sen nu….men vi sågs ju på SATS medis när jag jobbade där, kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna