VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

löparsäsong

Löparsäsongen är i full gång. Jag gråter lite inombords för jag får inte löpa… buhu! Jag har haft så många turer med mina fötter. Först Hallux valgus operationen som tog en evighet att läka och bli bra, men den är faktiskt bra nu. Jag fick även tillbaka känseln i stortån efter typ fem månader. Men nu har jag som sagt fått hälsporre istället. Hälsporre ska man vara väldigt försiktig med… det kan ta lång tid att läka om det nu läker vill säga.

Jag har kört stötvåg och tejpat fötterna i flera månader och sakta blir det lite bättre…. men det är inte bra. Det gör ont, oftast dagen efter ett hårt träningspass eller lång promenad.  I år får jag nog skippa löpsäsongen… buhu! Löpning är inte det jag gillar bäst att göra men när man inte får så vill man det så mycket mer, såklart!

hallux valgus tå

Hallux valgus tå

coss miter hallux valgus

Några veckor efter coss miter operation

tå efter hallux valgus operation

Tån idag, ser fin ut och är ganska rörlig, men som sagt nu har jag hälsporre istället.

 


Kommentarer


 1. Petra 12/08/2013 on 14:44 Svara

  Hej! Jag ska operera min högramfot för Hallux Valgus om en vecka. Jag älskar att jogga och är väldigt aktiv med övriga sporter som kräver mycket spring och hopp. Jag kommer bara få lokalbedövning och inte bli sjukskriven, blev du det?

  Och hur lång tid efter operationen tog det innan du kunde böja tån ordentligt och framförallt jogga?

  Tack för svar!
  Lev väl
  Petra

  • danijelahodges 12/08/2013 on 18:54 Svara

   Hej Petra! Förbered dig på en låååååååång rehab! Tänk inte ens på löpning och hopp utan börja redan nu fokusera på att du INTE kommer att kunna löpa och hoppa inom den närmsta framtiden! Gör upp en plan för det du kommer att kunna göra exempelvis cykel, simning, styrketräning. Glöm bort löpningen ett tag för då blir det lättare mentalt, istället för att sukta efer något du inte kommer att kunna göra.
   Trist, men sant!
   Yes, jag fick också lokalbedövning… men även något lugnande för jag kommer ihåg att jag skrattade och småpratade med sköterskan medans dokktorn karvade.
   Du kommer att kunna löpa igen! Stå på dig tjejen!

 2. Petra 30/08/2013 on 06:59 Svara

  Hallå!
  En Hallux-uppdatering :) det har nu gått en vecka sen operationen, som för övrigt var hemst! Inget lugnande och syster tappade ett instrument i golvet så jag fick vänta på operationsbordet med bedövad fot i en timme innan vi började…. Usch.

  Vill meddela att en plan för höstens träning är gjord och jag fokuserar på simning, cykling och styrka som du sa ! Tack för att du svarat :)
  Petra

  • danijelahodges 02/09/2013 on 19:15 Svara

   Verkar som en otäck op men kul att höra att du har en bra plan! Nu börjar det tuffa jobbet tillbaka men ha tålamod för det TAR lång tid men du kommer att komma tillbaka igen. Lycka till! XO Danijela

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna