VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Inte ofta men ibland

Inte ofta men ibland svarar jag på dumma insändare/artiklar i tidningen.

Läste en artikel där författaren uppmanar kvinnor över 40 att våga bojkotta bikinin för att den medför ångest. Att dessa kvinnor som alla fött barn står och sneglar på alla 25-åringar och sedan på sina egna degiga kroppar, vilket får dem att må dåligt!!?

image

Mitt svar på denna dumma artikel (som då riktar sig till kvinnor i min ålder):

Svar till våga vägra bikini!
Det finns många ursäkter till att INTE träna eller äta rätt. Har man ett stillasittande jobb och en osund livsstil kommer detta att speglas på kroppen. Det har ingen betydelse vilken ålder du har eller hur många barn du fött, för alla kan få en stark och sund kropp! 

Träning 3-4 gånger i veckan och rätt kaloriintag ger en utmärkt kropp som man således inte behöver dölja i en svettig baddräkt på sommaren. 

De flesta som inte är nöjda med sina kroppar är oftast väldigt bra på att gnälla men de gör inget åt saken. Antingen tar du tag i saken och sluta skylla på jobb, barn och ålder! Det handlar bara om disciplin och planering! 

Jag är 42 år och har fött 2 barn (båda på nästan 5kg stycket). Jag har gått ner 23kg två gånger och jag älskar min kropp precis som den är! På sommaren i min bikini är det dessutom 25 åringarna som sneglar på mig och tänker; så vill jag också se ut när jag är 40!


Kommentarer


  1. Jeanette 21/06/2015 on 14:27 Svara

    Helt rätt! Och varför ens utgå ifrån att man som kvinna står och sneglar på andra (och önskar att man var 25 igen!!) och känner sig mindervärdig och oattraktiv? otroligt nedvärderande! Man blir äldre, kroppen kanske förändras, men man kan ju påverka det, om man tycker det är prioritet. Känner man sig finare i baddräkt så bär man det, personligen tycker jag det är jättefint och skulle verkligen bli stött om någon utgår ifrån att jag har det för att jag inte trivs med mig själv.

  2. Katrine 21/06/2015 on 20:16 Svara

    Så bra skrivet. Jag är visserligen bara 29, inga barn. Men tyckte debattinlägget var snedvridet! Varför inte uppmuntra att ALLA ska ha bikini o vara stolta över kroppen istället?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna