VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Frossa i choklad

Godis är som alla vet inte så nyttigt. Det leder till blodsockersvägningar och därmed ett ÖKAT sötsug! Dessutom frigörs mycket insulin som är fettbildande.

MÖRK choklad där emot har lägre GI och är dessutom full med antioxidanter! Det är få godissorter som innehåller så mycket nyttigheter som just mörk choklad, ca 15 mg järn, 175 mg magnesium, 55 mg kalcium, 230 mg fosfor, 650 mg kalcium, 3 mg zink och selen samt B-vitaminer!!

Mörk choklad har även andra medicinska effekter. Ämnen i kakao har positiva effekter på hjärnans funktion hos äldre personer och sägs kunna hjälpa personer med demens. Mörk choklad är rik på aminosyra som gynnar produktion av kroppens produktion av serotonin som gör att vi blir lugna, välmående och lyckliga! Kanske därför vi gillar att tröstäta just choklad.

Det bästa med mörk choklad är att man inte orkar proppa i sig ett helt paket utan nöjer sig med ett par 3 bitar, alltså är det svårt att överäta.

Jag absolut älskar mörk choklad, då gärna 85-90%. Jag har alltid lite hemma in case of emergency!

mörk choklad


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna