VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

CrossFit för gravida

triathlon_vm_stockholm

Hur hårt kan man träna när man är gravid? Kan man jogga? Kan man boxas? Kan man köra en crossfit WOD?

Jag får ofta frågor om vad man ”får” och inte ”får” göra under graviditeten. Jag brukar säga att man ska följa vissa rekommendationer men sedan handlar det mycket om vem du är, vart du var innan du blev gravid, hur du mår under din graviditet och vad för erfarenheter du har av träning.

Är du en person som aldrig tränat innan du blev gravid och dessutom har problem med ryggen ser förmodligen din gravidträning ganska mycket annorlunda ut än vad min gravidträning gjorde när jag var gravid.

En av mina PT-kunder är en vältränad tjej som absolut hatar softa pass med gravidyoga och bäckenbottenträning (även fast det är bra) och jag klandrar henne inte för visst hade även jag under min graviditet en förkärlek till lite tuffare pass.

Jag körde idag en härligt svettig ”Gravid Crossfit WOD” (workout of the day) med henne. Det som Är skillnaden mellan denna gravid-WOD och en vanlig WOD är att man som gravid inte försöker höja intensiteten så mycket man kan (eller slåss mot tiden). I en gravid WOD utför man övningarna med rätt teknik och försöker tänka mer på utförandet än att hålla hög intensitet. Blir pulsen för hög kan man stanna upp och vila.

Hon gjorde 4 varv av:

Dumbbell Thrustres 6kg 15 reps
One arm Dumbbell snatch 8kg 8 reps
Gravid burpees 5 reps
Pull ups on smith 8 reps
Push ups on box

Hela WODen tog ca 20-25 minuter att utföra. Givetvis är det viktigt att man värmt upp ordentligt innan man börjar. Så här fin var Therese i sin mage i dagens CrossFit WOD.

thrusters gravid

HANTEL THRUSTERS

dumbbell snatch

ONE ARM DUMBBELL SNATCH

gravid burpee

GRAVID BURPEES

räckhäv gravid

RÄCKHÄV (PULL-UP ON SMITH)

armhävning på låda

PUSH UPS ON BOX


Kommentarer


 1. Andrea 25/11/2012 on 15:57 Svara

  Men vilket roligt pass! Hade så gärna bokat ett helt gäng PT pass med dig, har total idétorka på mina träningspass nu! Jobbar du bara på SATS eller kan man få tag på dig nån annan stans så att säga :) Är inte medlem där för det finns inget gym nära mig :/

  • Danijela 26/11/2012 on 13:06 Svara

   Hej,
   Jag hade gärna tränat dig. Jag tror man kan köra just pt fast man inte är medlem på sats. säg till om du vill det så styr vi upp det :)
   MVH Danijela

 2. Andrea 27/11/2012 on 22:07 Svara

  Det vore toppen! Kan du inte maila mig på andrea.hagenfeldt@gmail.com så jag kan få veta mer om priser, vilka dagar du jobbar osv! :)

  Mvh
  Andrea

 3. Elin 01/04/2013 on 10:07 Svara

  Det här ska jag nog köra idag!

 4. danijelahodges 03/06/2013 on 21:18 Svara

  Crossfit är kul och kan funka fint med modifiering men glöm tidspressen och tänk på utförandet istället! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna