VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Bränn fett på 16 minuter om dagen

Som ni säkert vet är det vanligt med lågintensiv cardio under diet för att bränna fett, i form av exempelvis power walks. Jag kan erkänna att jag är mäkta trött på dessa PWs och går inte ut på promenad i snöslask och halkar runt på isgator om jag inte måste. Att gå på ett löpband på gymmmet är bara helt förbannat trist. Trots detta vill jag köra någon form av cardio varje dag för att inte explodera i vikt nu när jag är ”offseason”. Jag har därför börjat en (för mig) ny variant.

Det har gjorts många studier på fördelarna med  för att snabbare tömma glykogendepåerna och därmed bränna fett snabbare. Själv hatar jag att träna utan frukost i magen men just denna variant kändes okej då det bara rör sig om 16-20min!

Det är egentligen mycket enkelt och det är ju inget nytt men som sagt… För att kunna förlora kroppsfett så måste vi förbränna mer fett än vi får i oss. Träning ökar den totala mängden energi som vi förbrukar och en stor del av denna energi kommer från vårt befintliga kroppsfett ifall träningen utförs efter en natts fasta. Att träna på tom mage är alltså bra för fettförbränningen. Självklart kör man utöver morgoncardion sin styrketräning som vanligt!

Upplägget ser ut såhär:

Jag böjar dagen med en kaffe och kokosolja

kokos oljaKokosfett innehåller MCT (Medium Chain Triglycerides)och SCT (Short Chain Triglycerides). De tar en annan väg genom kroppen än annat mättat fett. De absorberas till stor del redan i magsäcken och resten tas sedan snabbt upp i tunntarmen eftersom det inte kräver någon galla för nedbrytning. Därefter går MCT och SCT till levern och används som bränsle där. Det har en termogen (temperatur höjande) effekt som har en aptithämmande effekt. Ytterst lite av dessa fetter går till fettcellerna. SCT och MCT tillför kroppen snabb energi då det obearbetat går rakt in i mitokondrierna – cellens kraftverk – och förbränns. Kokosfett är alltså bättre för fettförbränningen än andra fetter!

Sedan kör jag 16-20 minuter cardio. Idag blev det en rask promenix från dagis efter jag lämnat barnen sedan sprang jag trappa 5 gånger upp och ner, körde 100 kettlebell swingar och lite burpees – done!

Sedan är det dags för frukost med fokus på animaliskt protein och bra fetter. Jag körde min äggvita full av kalkon och lite nötter.

protein frukostUnder dagen försöker jag hålla mig ifrån gluten, men annars äter jag och tränar precis som vanligt, förutom Power walksen…dom har jag bytt ut mon mina 16-20 min innan-frulle-cardio.

Har du svårt att få tid till cardion? Gör då som mig och kör 16 min varje morgon, så får vi se vad det resulterar i.

 


Kommentarer


  1. Vannie 07/03/2015 on 11:53 Svara

    Hej! Har precis hittat till din blogg och blir otroligt inspirerad av dig. Jag undrar hur du intar kokosfettet, tar du det i kaffet eller hur gör du? Hur mycket? Tack för bra läsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna