VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Blitz intensive Training

När jag drev mitt gym i Australien hade jag speciellt 2 kunder som alltid hade svårt att passa tiden. De var mycket stressade på jobbet och ringde alltid och undrade om det var någon idé att de dök upp 30 min försent. Jag sa alltid att lite träning är bättre än ingen alls och då varje vecka var lika fullbokad för dem gjorde jag Blitz pass med dem. De tränade med mig ca 3ggr i veckan.

Ett Blitz pass tar ca 30 min och är ett mycket intensivt oftast konditionsbaserat pass. Kunderna älskade detta för de kunde minimera tiden men då de ökade intensiteten fick de ändå ut max av passet. De fick även bättre kondition då många pass innehöll intervallträning.

Jag har också haft det stressigt i perioder i mitt liv med barn, jobb och studier på samma gång och haft svårt att få till långa pass i gymmet så jag körde blitzar och visst gav det! Det är inte tiden som avgör passets kvalité utan vad du fyller det med och intensiteten.

Exempelvis, 30min stenhård säckträning varvat med sparkar, knäböj, burpees och armhävningar kommer ge mer än att exempelvis powerwalka på löpbandet i en timme. Förmodligen är det roligare också.

Finns det 30 min över är det värt att träna! Släng ihop alla 30 minutare i slutet av månaden och vipps blir det timmar av effektiv träning. Och visst finns det väl alltid en halvtimme till övers!?

Sent from Samsung Mobile


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna