When nothing goes right…..go left! | | | Allt mellan himmel och jord som berör och upprör en 5-barnsmor!

Respektlöst!

Är så rosenrasande förbannad på min syster som beter sig som en egotrippad fjortonåring! Varför?

Veckan som kommer är fullspäckad i vår familj och i år infaller det på 6 dagar en student, 4 födelsedagar, en som slutar 9:an och två avslutningar i skola/förskola. Det börjar med min man som fyller år den 13:e, sen tar vår äldsta dotter studenten den 14:e. På onsdagen den 15:e fyller min systerson år och dagen efter den 16:e fyller syrran själv år. På fredag den 17 har tre av våra döttrar avslutning på förskola och skola och samma dag slutar kusinen 9:an. På lördagen fyller vår dotter 8 år.

Jag studerar heltid och är just nu ute på LiA (Lärande i Arbete) och gör min sista vecka nästa vecka. Har en stor presentation på torsdag och slår det väl ut ska mitt arbete presenteras i ledningsgruppen på fredagen. Min man har ett heltidsjobb och ett extra jobb på ungefär 25%.

Vad gör då min syster? Jo i söndags skickade hon ut en inbjudan till hela släkten att hon och sonen tänkte fira sina födelsedagar (15:e och 16:e) på lördag den 18:e! På vår dotters 8:årsdag! Hur fräckt och respektlöst är inte det!?

När jag tackade för inbjudan och talade om att vi inte kan komma eftersom det är vårt dotters födelsedag motiverade hon valet av dag så här…”Vi jobbar båda heltid och detta var den enda dagen vi kunde”…”Ni hade ju inte bjudit in”…vilket i hennes värld uppenbarligen betyder att är man bara först med sin inbjudan så kan man köra över barnens födelsedagar och begära att de firar en annan dag.

Tycker det är fruktansvärt respektlöst att ”stjäla” vår dotters födelsedag på detta viset. Hur svårt hade det varit att fråga om vi kunde dela på dagen eller kanske t.o.m. fira tillsammans? Min man och vår dotter och syrran och hennes son fyller ju med bara några dagar emellan.

Hur hade du reagerat om någon i familjen ”stulit” ditt barns födelsedag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *