When nothing goes right…..go left! | | | Allt mellan himmel och jord som berör och upprör en 5-barnsmor!

Studentbal!

Studentbal 2011!Idag var det äntligen dags för äldsta dotterns studentbal! Vi har letat klänning i månader och med knappt två veckor till godo hittade hon äntligen en klänning, hemma hos pojkvännen! Vad är oddsen för det?

Det visade sig att pojkvännes syster hade haft två klänningar och en hängde helt oanvänd i garderoben. Vilken lycka när klänningen visade sig passa perfekt och dessutom var väldigt vacker i sin smaragdgröna enkelhet.

De senaste dagarna har det inhandlats örhängen, armband, underkläder, handväska och lösögonfransar till den stora dagen. Morgonen började vid kl. 8 då småflickorna vaknade och ville ha frukost. Maken jobbade givetvis idag så all planering hängde på mig idag.

Efter frukost slog jag snabbt in presenter till 8-åringens kompisar som bjöd på kalas på ExperimentLabbet kl 11-13. Förberedde lunchen genom att skala potatis och ta fram kött ur frysen så det skulle hinna tina. Hann klistra fast en ögonfrans på äldsta dottern innan jag fick släppa allt och köra 8-åringen till kalaset.

Hemma igen så fick jag efter en del pillande fast den andra ögonfransen och sen lite ögonmakeup innan dottern kunde börja fixa håret. Under tiden lyckades jag stressa mig igenom matlagningen och dotterns pojkvän fick avsluta lunchen medan jag hjälpte dottern att locka håret.

Blev katastrof! Hon hade lånat en locktång av väninnan som jag aldrig använt och uppenbarligen inte kunde hantera så lockarna blev allt annat än lyckade. Efter 10 minuter insåg vi att tiden inte räckte till och resultatet inte blev tillräckligt bra så då bröt vi och dottern fick platta håret igen.

Lunchen var gudomligt god, potatisgratäng och stekt fläskkarré, men tyvärr var vi tvungna att jäkta oss igenom maten. Slängde mig sen i bilen och åkte för att hämta 8-åringen på kalaset. Hem och lasta in äldsta dottern med pojkvän och sen gasen i botten till Kalmar slott.

Fotograferingen gick bra och jag lyckades väl få några bra bilder trots dotterns fånande på de flesta bilderna. Skjutsade in dem till stan och släppte av dem vid en av stans krogar där de skulle ta sig ett glas och invänta transport till Strand Hotell i Borgholm (Öland) för middag och dans resten av kvällen. Hjälp! Min lilla älskling har blivit stor och är flygfärdig. Läskigt men härligt…allt på samma gång!

3 reaktioner på ”Studentbal!

  1. Hejsan 🙂 Ja jag längtar som en toka just nu!! Och bröllopssviten är underbar!! Sen får man se vad natten har att erbjuda haha (Lär nog vara så trött så jag däckar nog på en gång) haha.

    Jättefin blogg har du!!

  2. Tack 🙂
    Blev inte mycket action på vår bröllopsnatt för 17 år sen utan vi somnade helt slut. Men vi har haft många fler myskvällar efter det som till slut resulterat i 5 döttrar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *