Ingredienser
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl mjöl
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda i socker, kakao och vaniljsocker. Blanda sedan ner ett ägg åt gången. och sist mjölet. Grädda i ugn 165 grader (varmluft) ca 17-18 min.
Chokladglasyr som tjockare frosting:
5 msk kakao
50 gram smör eller margarin
3 dl florsocker
2 msk grädde
1 äggvita
2 msk kall espresso
Gör så här:.
Smält smöret i en bunke i mikron eller vattenbad (sjudande vatten i en bred panna på spisen) och rör i florsocker, kakao, kaffe samt grädde. Låt svalna. När det svalnat går det bra att bre på den svalnade kladdkakan. Tips! kaffet kan givetvis uteslutas eller bytas ut mot något annat gott att smaksätta glasyren med.