When nothing goes right…..go left! | | | Allt mellan himmel och jord som berör och upprör en 5-barnsmor!

Sömnbrist och sockermonster!

Sockermonster!Senaste veckan (sportlov) har bjudit enbart på snor, feber och sömnlösa nätter så det är väl ingen big surprise att sockermonstret knackar på, eller snarare slår in dörren 🙁

Så fort jag inte fått sova ordentligt gör sig sockersuget påmint och jag har svårt att hålla mig till sopporna. Äter visserligen inget godis men stoppar istället i mig grönsaker, kött och chips. Inget bra för min viktnedgång!

Kontrollväger mig varannan dag här hemma och kan se att viktraset stannat upp. Beror nog på flera saker…sömnbristen, förkylning, ingen träning och att jag ätit mer än jag borde 🙁
Väntar på att få lägga lillan och att maken ska stiga upp (har jobbat natt) så jag får gå och lägga mig igen 😉

5 reaktioner på ”Sömnbrist och sockermonster!

  1. Som du kämpat och gått ner så förtjänar du om någon, lite unnardagar, helt klart! 🙂 Det e ju helt suveränt att du börjat träna också. önskar såååå att jag hade kunnat jag med. men nån måste ju passa barnet mitt..

  2. Jo visst känner jag att jag behöver unna mig lite ibland men inte G O D I S!!! Det var ju den ständiga sömnbristen som gjorde att jag la på mig 13 kg efter förlossningen och nu har jag ju äntligen kommit igång och är på rätt väg så då känns det så surt att stå med näven i godispåsen 🙁

    Ikväll gick det bara inte att låta bli och jag har ätit godis och dessutom alldeles för mkt godis. Hua…blir inte roligt att väga mig på tisdag men jag får ta den smällen helt enkelt. Ledighet är inte bra för min kropp. Ska jag fungera så måste jag få sova och kunna luta mig på de dagliga rutinerna för att det ska bli resultat.

    Kan inte dina föräldrar passa T så du får gå iväg och träna en stund?

  3. Håller med ovanstående!! Du är värd att få ”fuska” lite efter en sådan viljestyrka och uthållighet. Du är jätte duktig så tänk ine mer på det och ta nu nya tag efter en välförtjänt fuk period! GO GO GO!!!

  4. Nu är du hård mot dig själv.
    man måste få njuta av livets goda också.
    Godis nån gång då och då gör nog ingenting 🙂

    Mina föräldrar jobbar ju på dagarna, och då kommer dom behöva komma till oss på kvällarna eftersom hon lägger sig vid 7-8 tiden på kvällen,
    det tror jag tyvärr inte dom har sån lust eller tid till.

    Jag har inte alls mkt hjälp med Thelma hemma.
    jag har allt ansvar med henne, men visst leker dom med henne mkt. men dom är ju inte gärna ensam med henne, så dom måste ta ansvar över henne själva ( min pappa har visserligen ställt upp när jag frågat, men han har så mkt annat att ordna med, så jag vill helst inte belasta honom)

  5. Förstår att det är tufft att vara ensam och att dina föräldrar yrkesarbetar och inte kan ställa upp för ofta. Det finns ingen väninna med barn i samma ålder som du kan utbyta tjänster med så att ni passar varandras barn några timmar i veckan och på så sätt får lite ledigt att göra annat? Vet att det låter som en superbra lösning men är kanske inte så lätt att ordna.

    Du är så jäkla duktig och gör ett lysande jobb med T trots att du är ensam 🙂 *kram*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *