Kom ihåg mig

En mindre i familjen!

Visserligen är de äldsta döttrarna (18 och 20) gamla nog att flytta hemifrån men det är ingen av dem som lämnat boet.

Duchess sover på mattan framför TV som var favoritplatsen.

Efter att det senaste halvåret på allvar diskuterat, vänt och vridit på beslutet så var det igår dags. Med tungt hjärta körde maken och äldsta dottern vår 10-åriga Dobermantik Duchess till veterinären för att skicka henne på sista resan.

Sista månaderna har hon fått mer och mer ont i lederna och haft svårt att hålla tätt och det har varit en massa andra problem utöver det. Sista veckan kunde hon inte hålla tätt öht och var tvungen att gå ut en gång i timmen vilket inte är möjligt på nätterna så varje morgon vaknade vi till översvämning i köket och en skamsen hund som tittade på oss med stora bruna ögon och led.

Vi hade tidigt tagit beslutet att när vi kommer till den punkten att inget annat än veterinärbesök återstår ska vi undvika behandlingar och andra åtgärder för att förlänga lidandet, både för hennes och för vår skull.

Så kl. 11:15 igår somnade Duchess in för gott

Hela familjen grät i omgångar och vi lär nog fälla åtskilliga tårar till innan veckan är slut. Sorgen och saknaden är förlamande och sköljer över oss i vågor. Tystnaden i huset är öronbedövande! Hennes hörna i köket är städad och alla saker bortplockade men trots frånvaron så kan vi alla till och från höra hennes tassar mot golvet.

R.I.P. lilla Duchess <3<3<3

2 Comments

 • 1
  15 maj, 2012 - 14:13 | Permalink

  Åh usch så jobbigt det beslutet är. Jag grät så tårarna spruta när vi tog bort våran 14-åriga schäfer. Men man får ju tänka på att dom har det skönare nu! Våra älskade vänner!

 • 2
  16 maj, 2012 - 21:24 | Permalink

  Lider verkligen med er, och beklagar…

  Vi fick avliva en av hundarna förra året, det var nog det värsta jag varit med om när det gäller djuren. Tårarna tog aldrig slut liksom, å ändå hade vi inget val…
  Men det är väl lite ett ansvar man har som djurägare, att hjälpa dom med det när den dagen kommer, hur svårt det än må vara :/

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  annonser