Kom ihåg mig

Akuten inatt igen!

Är så trött! Zzzzzzzzzz! Har inte blivit mer än en dryg timmes sömn inatt. Maken jobbade i natt och jag gjorde mig i ordning för att sova vid 00:30 och kände då av gallan lite, men eftersom smärtan inte eskalerade tog jag ingen smärtlindring och la mig för att sova.

Vaknade vid kl 02:15 av en fruktansvärd smärta! Tog en av mina starka smärtlindrande och började räkna sekunderna. Har lärt mig att det tar ca 15 minuter innan tabletten börjar verka och tar bort toppen av smärtan och det dröjer totalt sett 30 minuter innan jag är helt smärtlindrad.

Men inte i natt :(

Maken kom hem från jobbet kl 03:05 och hittade mig vaggandes runt runt runt. Profylaxandades för att försöka hantera smärtan. Toppen av smärtan var kapad men det gjorde fortfarande fruktansvärt ont och verkade inte vilja ge med sig. Bad maken att ringa 1177 för att be dem varsko akuten medan jag med mina sista krafter lyckades kränga på mig kläder.

Fick vänta en halvtimme på akuten innan jag fick komma in och då hade smärtorna börjat ge sig litegrann. Blodprover och blodtryck togs innan en läkare till sist kom in för att prata med mig. Då hade det värsta av smärtan släppt utan att jag hade behövt få mer smärtlindring.

Min ultraljudsundersökning i onsdags visade att hela gallblåsan är full av små stenar och de är tydligen farligare än om det varit en stor sten. Varför? De kan fastna i gallgången och orsaka allvarliga komplikationer så det vill man till varje pris undvika. Eftersom det är helg och man kunde konstatera att gallblåsan inte var inflammerad så blev det ingen akut operation i natt.

Har fått en tid för inskrivning och förberedelse inför operation om ett par veckor. Känns skönt men samtidigt lite skrämmande. Fick i alla fall veta att det går alldeles utmärkt att leva utan gallblåsa och att det i de flesta fall går att operera med titthålskirurgi. Så nu väntar några veckor med gall-kost och sen operation!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

annonser