Kom ihåg mig

Radiologen [X]

Imorse kl. 9:00 var det dags för mitt besök hos radiologen. Gick förvånansvärt snabbt och jag hann bara ta en könummerlapp innan jag blev uppropad. Blev visad till ett litet bås med ett tygskynke där jag anvisades en landstingsskjorta utan knappar att dra på mig.

Sen ska man sitta där i sin landstingsskjorta utan knappar, på stolen med ryggen mot väggen och draperiet framför sig och vänta. Känns lite smått obehagligt att sitta där och vänta som om man satt bakom ett scendraperi som vilken sekund som helst ska dras undan och avslöja ett publikhav som förväntar sig underhållning.

Man känner sig lätt utelämnad och inser snabbt att många andra har det betydligt jobbigare än mig som ändå fick behålla byxorna på 😉

I undersökningsrummet sen fick jag sånt där blått slajm på magen och ett ultraljud gjordes av en kvinnlig läkare. Jodå! Visst fanns det en massa små stenar i gallblåsan och det var de små rackarna som orsakar mig så mycket smärta när de ska passera gallgången.

Läkaren kunde inte svara på vad som händer nu och hon kunde inte skriva ut mer smärtstillande heller utan jag måste jaga rätt på läkaren från mitt akutbesök för att få några svar. Hon kunde inte heller svara på varför detta händer mig? Det enda svar jag fick var att alla har olika sammansättning i gallblåsan och större eller mindre benägenhet att få utfällningar i form av kristaller (stenar).

Har på inrådan från den kvinnliga läkaren ringt kirurgmottagningen och de ringer tillbaka senare i em. Hoppas på fler svar då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

annonser