Monthly Archives: maj 2012

Hultsfredsfestivalen!

Gillar du musik? Älskar du festivaler? Då får du inte missa denna tävling hos evenemang.se där du kan vinna ett festivalpass värt 1.495 kr till Hultsfredsfestivalen 14/6.

Själv är jag inte speciellt förtjust i festivaler men min lillasyster älskar att gå på, speciellt, Hultsfredsfestivalen så jag håller tummarna för att hon vinner ett festivalpass. Skynda dig att delta på evenemang.se om du vill vinna ett festivalpass! Tävlingen avslutas 4/6.

<3<3<3 YouFrame!

Tänker på alla de där härliga ögonblicken som jag lyckats fånga på bild och som i bästa fall blir framkallade, men så kommer jag inte längre utan de hamnar i en låda där ingen ser dem.

Har hittat en riktigt bra grej på nätet, YouFrame, som låter mig göra canvastavlor av mina bilder, alldeles själv! Man får hem ett gör-det-själv-kit med tre ramar och duk och kan på en vanlig bläckstråleskrivare skriva ut de där helt underbara ögonblicken jag fångat på bild, vilket bara det är en bedrift. Perfekt att kunna göra allt själv och snabbt få upp bilderna på väggen på en snygg canvasduk, men också ett riktigt bra present tips!

Med YouFrame behöver jag aldrig mer sörja de finaste bilderna som aldrig blev framkallade 😀
Extra bra är att patroner.se som säljer dem som enda leverantör i Sverige dessutom erbjuder riktigt billiga och bra bläckpatroner med snabb leverans. Som ny kund får du dessutom en bläckpatron eller fotopapper (beroende på vilken skrivare du har) för endast 1 kr!

Kan det bli bättre!

En mindre i familjen!

Visserligen är de äldsta döttrarna (18 och 20) gamla nog att flytta hemifrån men det är ingen av dem som lämnat boet.

Duchess sover på mattan framför TV som var favoritplatsen.

Efter att det senaste halvåret på allvar diskuterat, vänt och vridit på beslutet så var det igår dags. Med tungt hjärta körde maken och äldsta dottern vår 10-åriga Dobermantik Duchess till veterinären för att skicka henne på sista resan.

Sista månaderna har hon fått mer och mer ont i lederna och haft svårt att hålla tätt och det har varit en massa andra problem utöver det. Sista veckan kunde hon inte hålla tätt öht och var tvungen att gå ut en gång i timmen vilket inte är möjligt på nätterna så varje morgon vaknade vi till översvämning i köket och en skamsen hund som tittade på oss med stora bruna ögon och led.

Vi hade tidigt tagit beslutet att när vi kommer till den punkten att inget annat än veterinärbesök återstår ska vi undvika behandlingar och andra åtgärder för att förlänga lidandet, både för hennes och för vår skull.

Så kl. 11:15 igår somnade Duchess in för gott

Hela familjen grät i omgångar och vi lär nog fälla åtskilliga tårar till innan veckan är slut. Sorgen och saknaden är förlamande och sköljer över oss i vågor. Tystnaden i huset är öronbedövande! Hennes hörna i köket är städad och alla saker bortplockade men trots frånvaron så kan vi alla till och från höra hennes tassar mot golvet.

R.I.P. lilla Duchess <3<3<3

Dags för ny bil?

Vår trotjänare har hunnit bli 11 år och ålderstecknen går inte att ignorera längre. Pärlan är precis nybesiktigad och gick för 11 året igenom besiktningen utan en enda anmärkning. Så varför fundera på en ny bil?

Tja, kanske är det för att displayen enbart visar enstaka pixlar numera och är omöjlig att läsa av. Det är en konstant gissningslek att ta reda på vilken temperatur det är ute, vad klockan är eller vilket datum det är. Radiokanalerna går hyfsat bra eftersom man faktiskt hör vilken kanal som är inställd. Men vill man kontrollera förbrukning, snitthastighet och annan kördata så är det omöjligt.

Kanske beror byteskänslan på att plasten i radioantennen på taket är torr och sprucken och orsakar störningar i mottagningen, kanske är det för att bakluckans handtag har gått sönder, eller för att förra ägaren klistrat fast ett billigt solskydd på insidan av rutan som nu hänger i bitar eller kanske beror det på att de tygklädda sätena är fläckiga och fula efter barn som ätit lördagsgodis och annat i baksätet?

Egentligen finns det ingen anledning att köpa ny bil men vi har haft den så länge och den ser så skamfilad ut, men är en riktig trotjänare som (nästan) alltid startar och ligger stadigt på vägen även när den är fullastad med hela familjen.

Men det är som med den där gamla vinterjackan man tar fram varje år. Det är favoritjackan och jag älskar den men för varje år känns det tyngre att ta fram den en gång till. Är redo för något nytt nu!

SEAT Alhambra SEAT Alhambra

SEAT Alhambra

Därför ska vi leta ny bil! Det är helt enkelt dags nu. Som en skänk från ovan kom en helt perfekt kampanj från Buzzador som låter mig provköra nya SEAT och det ska bli jätteintressant att se vad bilen har att komma med. Har inte bestämt vilken modell vi ska testa än så har du erfarenhet av SEAT får du gärna tipsa och dela med dig! Vilken bil kör du idag och har du tips på bra bil, som inte kostar en förmögenhet, för en storfamilj?

Vi är en stor familj men det är sällan hela familjen är med i bilen så en vanlig 5-sits går bra, fast 7 sitsar hade varit att föredra. SEAT har en 7-sitsig modell Alhambra så jag får nog läsa på litegrann om den innan vi provkör.

SEAT Alhambra SEAT Alhambra SEAT Alhambra

Ska bli så spännande!

Jag är Buzzador och deltar i kampanjer där jag kostnadsfritt får testa produkter och tjänster! Vill du också bli Buzzador? Registrera dig idag!

Smartson testpilot – Francis X7.1 Home!

Testpilot hos Smartson!

Denna kampanjen vill jag jättegärna testa. En sjukt snygg kaffemaskin med espressokapslar i färgerna vitt, svart eller rött. Försöker övertyga maken om att släppa sitt Nescafé och testa riktigt kaffe men han är svår att övertyga. Kanske är denna maskin svaret på mina böner!

Att kaffemaskinen sen är en riktigt snygg pjäs som kommer pryda sin plats i köket, det är det ingen tvekan om! Vill du också bli testpilot hos Smartson? Ansök nu och ta chansen att få testa en fräsch och helt ny kaffemaskin!