Monthly Archives: juni 2011

Akuten inatt!

Vi hade haft en toppendag trots att lillstrumpa fått feber som visade sig vara vattkoppor och kvällen avslutades med lite potatischips och filmen Unstoppable med Denzel Washington och Chris Pine. Vid 23-tiden började jag få ont i magen och funderade på vad vi ätit, eller rättare sagt vad vi inte ätit.

Insåg att jag inte ätit någon middag och att magen nu sa ifrån för att få mig att äta. Har sedan i januari jobbat på vikten som skenat efter mina graviditeter och äter regelbundet måltidsersättning från Cambridge Viktprogram. Hämtade därför en bar med jordnötssmak och tuggade i mig och drack samtidigt en flaska (5 dl) vatten.

Blev inte bättre och jag gjorde ett besök på toaletten också och där insåg jag att det onda inte skulle släppa och att det inte var brist på mat som var problemet. Jag hade fått ett gallstensanfall!

Hasade mig ut till maken och förvarnade honom att vi kanske måste åka in. Han såg helt oförstående ut först men insåg snabbt allvaret och gjorde sig i ordning. Knappt 15 minuter senare hade han ringt sjukdvårdsupplysningen (1177) och de hade förvarnat akuten så det var bara att åka in.

Hann med att spy rejält en gång och satt hukad med en påse hela vägen in till akuten. För er som aldrig haft ett gallstensanfall kan jag tala om att det är ytterst plågsamt. Det är en konstant smärta precis under bröstbenet (där magsäcken sitter) som strålar ut i ryggen. Jag brukar beskriva känslan som att jag var en mask uppträdd på krok. Det gör obeskrivligt ont och man kan helt enkelt inte vara still. Försöker man ställa sig upp spyr man rakt ut av smärtan.

Fick direkt komma in på akuten och lägga mig på en säng i väntan på läkaren. Har ingen aning om hur läkaren såg ut, mer än att han var ung, men jag fick snabbt en spruta Voltaren i rumpan för att lindra smärtan. Lucky me som hade långklänning och valt att gå troslös just denna kväll 😛

Den stackars manlige sköterskan som skulle ta blodprover på mig lyckades inte sticka rätt en enda gång och fick till slut kalla på en kollega. I mitt förvirrade smärtpåverkade tillstånd hade jag sagt att han bara kunde sticka i vänster arm. Är blodgivare och trots att de är proffs på blodgivningen så lyckas de bara sticka i höger arm.

Vid 3-tiden fick vi äntligen åka hem med ett digitalt recept på starka smärtstillande och en remiss för ultraljud efter sommaren. Håll nu tummarna för att jag slipper detta elände fler gånger!

Lillstrumpa har fått vattkoppor!

Vattkoppor!Vattkoppor har gått på förskolan mest hela vintern och på något sätt har lilltjejen klarat sig men igår insjuknade hon i feber och nu knappt ett dygn senare så börjar utslagen komma. Hoppas bara det blir lindrigt så hon slipper allt för många utslag nu när det är så varmt.

Måste leta fram potatismjölet för det vet jag av erfarenhet är effektivt mot klådan, speciellt på nätterna!

Andra  tips på universalbehandlingar (ej medicin), av sånt man oftast har hemma, mot klådan tas tacksamt emot! Trots att lillstrumpa är vår femte dotter och de andra redan haft vattkoppor så finns det alltid något nytt att lära sig.

<3<3<3 Jordgubbar

Färska jordgubbarJag fullkomligt älskar jordgubbar! Det är bara så orättvist att de endast växer på sommaren under några fjuttiga veckor. Vill kunna njuta av solmogna jordgubbar varenda dag! Dagens gubbar avnjöts med Gammaldags gräddglass vanilj på altanen kl 21 tillsammans med maken och två av döttrarna.

Trots att vi alla åt oss rejält mätta på jordgubbar och glass blev det några över så imorgon blir det en härlig smoothie till mellanmål :)

Efterlysning parfym!

Fick för ett antal år sedan denna härliga parfym av min bror och har sedan dess köpt den på Kicks när flaskan tagit slut. Men nu hittar jag den inte längre och det verkar som den inte görs längre!?

Finns det någon vänlig själ som kan tipsa mig om vart jag hittar Armani White Edp/Edt for Women (femme)? På bilden är det Armani White for Men med en svart detalj på toppen. Den kvinnliga varianten är helt vit.

Om jag inte lyckas hitta Armani White for Women så finns det kanske någon parfym som liknar denna? Har du tips på en liknande parfym får du gärna messa mig!