Monthly Archives: april 2011

Tenta, betyg och 4H-gården!

Maja hoppar på studsmattan!Har haft ångest hela påskledigheten över tentan idag. Barnen har varit sjuka och jag har inte lyckats plugga så mycket som jag borde. Efter en stökig natt så var jag gråtfärdig när klockan ringde imorse och var en halv millimeter ifrån att dra täcket över huvudet och skita i den här dagen.

M i sandlådan!Kom i alla fall iväg till skolan och skrev min tenta som faktiskt gick lite bättre än jag förväntat mig. Hade tänkt träna efter tentan men eftersom jag var så slut i morse bestämde jag mig för att hoppa över det. Åkte istället hem direkt och åt lunch, solade en liten stund och packade sen ihop en picknick korg till mig och barnen.

Sen var det dags att hämta barnen och vi åkte på en liten utflykt till vår 4H-gård på Skälby. Där hade vi bestämt träff med min väninna och hennes två barn. Blev ett par timmar i solen när barnen rusade runt och lekte. Vi hann också med ett snabbt besök inne hos kaninerna och barnen fick klappa både kanin, häst och en urgullig 1 månad gammal kalv.

Jättesöt 1 månad gammal kalv!Väl hemma och efter att middagen klarats av läste jag min epost och fick ett glatt besked i form av ett G på förra kursen 😀
Så den här dagen blev ganska bra trots allt!

Vit drömklänning!

Underbar vit flick klänning med vita rosor på livet.Det är underbart att ha 5 döttrar men oj vad det kostar. Det finns så mycket fina och alldeles bedårande söta kläder och jag kan helt enkelt inte låta bli. Var på en shoppingrunda och fick med mig denna ljuvliga skapelse till dottern som blev helt lyrisk och helst av allt aldrig ville ta av klänningen igen.

Klänningen är köpt på H&M och finns upp till stl 128, 299 kr.

Helgen blev inte riktigt som jag tänkt mig!

Dotter som njuter en stund i solen!

Dotter som njuter en stund i solen!

Lyckades komma iväg och träna i torsdags morse efter att ha lämnat barnen och det var sååå skönt med tanke på att jag inte tränat på 1½ vecka. Planen var att sedan åka hem och sätta mig med mitt tentaplugg (tenta på tisdag) men mina planer grusades.

När jag var på väg till bilen ringde de från skolan och berättade att 8-åriga dottern låg på soffan och var dålig så jag fick direkt åka och hämta hem henne. Kom hem och tog febern på henne som visade 39,6 grader :(
Fixade lite lunch till oss och maken som gått av sitt 24-timmars pass på morgonen och tänkte att jag sen skulle kunna sätta mig och tentaplugga.

Men nej…då ringer de från förskolan och säger att 1-åringen är sjuk och febrig och måste hämtas. Blir smått hysterisk och skickar maken medan jag själv superstressad sitter och nästan hyperventilerar. Hem kommer sen maken med en glödhet liten tjej som direkt får feberdämpande Ipren och stoppas i säng.

Fredagen börjar bra med att jag ska ta upp 1-åringen och upptäcker att hon är chokladbrun från topp till tå och det är INTE choklad :(
Blir ett bad direkt och sanering av sängen. Efter frukost är alla tre flickorna hyfsat pigga på förmiddagen och är ute i trädgården och leker. Matlusten sviktar så det handlar mest om dricka, glass och andra snabba kolhydrater.

Idag lördag, påskafton, har påskharen varit här och lämnat påskägg till flickorna och det köpte mig en underbar sovmorgon. Steg inte upp förrän kl 10:30 och hittade då 1-åringen återigen chokladbrun från topp till tå, men idag var det faktiskt choklad och inget annat 😉

Lillebror har bilat ner från Uppsala med flickvännen och hälsade på under em för en fika och pratstund. Jättemysigt att ha dem här eftersom vi inte ses så ofta. När de gått upptäckte jag att 1-åringes feber stigit igen och nästan var uppe på 40 grader. 8-åringen hade också lite lätt feber men är ändå hyfsat pigg.

Detta gjorde att vi fick ställa in fikaträffen imorgon fm med mina väninnor och barn :(
Tråkigt men tyvärr nödvändigt. Vi är lite osäkra till anledningen att 1-åringen har feber eftersom hon tog en vaccination vid sin 18-månaders kontroll för 9 dagar sen och det kunde resultera i feber efter ca 10 dagar. Men eftersom även storasyster är febrig vore det bara dumt att ta hit folk just nu. Speciellt om de har barn med sig!

Har ägnat en stund åt att skriva annonstexter till lite fler Tradera auktioner som ska ut imorgon. Har rensat garderoberna och fått ihop massor av kläder som ska säljas, skänkas och slängas. Är du sugen på att göra lite klipp så titta gärna på mina Tradera auktioner. Länk hittar du till höger under länkar.

Första solbrännan!

M solar på altanen!

M solar på altanen!

Idag har vi njutit till 100% i solen och barnen har varit ute i trädgården nästan hela dagen. Förutom 8-åringen som är febrig sen igår :(

Hon piggnade dock till framåt kvällen och var ute en halvtimme och jag hoppas hon vaknar feberfri imorgon :)

Har varit en helt ljuvlig dag med 18 grader i skuggan och klarblå himmel. När minstingen sov middag tog maken och jag en tupplur i solstolarna. Åååh vad jag har längtat!

Försökte sen fånga 1-åringen på bild men det var helt hopplöst. Varenda gång jag knäppte vände hon bort huvudet och av 17 bilder så var detta den enda där man ser lite av ansiktet 😉

Har tenta ångest inför tisdagens tenta men idag var det bara helt omöjligt att sitta inne och försöka plugga. Får läsa ett par timmar i kväll och sen lägga i en högre växel imorgon.

Familjetavla från husnrnio.se!

http://husnrnio.se/

http://husnrnio.se/

Idag fick vi vår beställda familjetavla från husnrnio.se och den är sååå fin! Är jättenöjd och nu väntar vi bara på att hallen ska bli färdig renoverad så vi kan sätta upp den på väggen i en fin ram. Postar givetvis bilder på det när det är klart men det kan dröja lite.  

Så länge får ni hålla till godo med en förhandsvisning av tavlan här till vänster och besök gärna husnrnio.se och njut av alla underbara tavlor och prints som erbjuds 😀 

Är jättesugen på att även beställa namn/siffror/bokstavstavlor till barnens rum men min studentplånka  är rejält ansträngd så det får vänta en stund. 

Husnrnio.se är helt klart värt ett besök!