Mat

I´m in love!

Testpilot hos Smartson!
Arla SmetanaFick en kupong i brevlådan för ett tag sen och häromdagen var jag till affären och fick då med mig en burk Smetana hem. Vad hade jag förväntat mig? Inte så mycket faktiskt!

Just denna kväll hade vi sommarvärme och grillen tändes för första gången i år. Vanligtvis är vi en familj som älskar creme fraiche och alltid har minst en burk stående i kylskåpet. Det är en stående punkt på våra shoppinglistor när det ska handlas. Du har säkert egna punkter på din lista som ALLTID måste vara med 😉

Bestämde mig i alla fall för att byta ut den vanliga creme fraichen mot Smetana och göra en aioli till det nygrillade köttet. Vi brukar köra den enkla varianten och blanda ner färskpressad vitlök, riktig majonnäs och lite salt och peppar. Jag kan lova att smaklökarna gjorde volter efter första tuggan!

Smetana är så mycket mer än creme fraiche! Mycket krämigare, gräddigare, lagom syrlig och smälter riktigt i munnen. Så jag kan utan att överdriva säga att I´m in love och Smetana har inte sett vårt kylskåp för sista gången :)

Jag är testpilot hos Smartson och har fått testa Smetana. Vill du veta vad de andra testpiloterna tycker kan du läsa deras blogg!

Vill du också testa olika produkter helt kostnadsfritt? Då ska du ansöka om att bli testpilot!

Buzzador: Tex Mex Tapas!

Igår kom lådan som jag väntat på och visst ser det smaskigt ut? Santa Marias nya satsning heter Tex Mex Tapas och innehåller en massa godsaker för att enkelt kunna skapa småplock och mingelmat som får de flesta att tappa hakan.

Jag är ju ingen gourmetkock och älskar såna här genvägar där jag får framstå som ett proffs 😉
Funderar på att bjuda hem väninnorna på en tapas-kväll och passa på att mysa lite extra.

Som Buzzador får jag utan kostnad testa nya produkter och tjänster. Hur länge det dröjer innan jag kommer med i en första kampanj kan variera från någon vecka till månader beroende på hur väl jag passar in i de kommande kampanjerna.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får jag besked om det via mail. Låter det intressant? Bli en Buzzador du också och anmäl dig redan idag!

Barnen godkänner!

  

I förmiddags så gjorde barnen sina egna pop-up glassar med de nya formarna från ninasmat.se och valet föll på cola smak. Ikväll var det så dags att testa glassarna och de fick med beröm godkänt och barnen planerar just nu vad de ska testa nästa gång.

Själv fick jag ju en riktig knäpp i natt och gjorde jordgubbsglass som jag hade tänkt fylla pop-up formarna med men det blev lite kladdigt så jag hällde glassmeten i en bunke istället och slängde in den i frysen. Första gången jag gör egen glass och i instruktionera står det att man ska röra runt i glassen en gång i timmen i fyra timmar typ men eftersom det redan var tidig morgon så hoppade jag över det momentet och satte på extra kyla i frysen istället.

Så när barnen åt sina pop-up glassar ikväll så tänkte jag testa min gräddiga jordgubbsglass men den var STENHÅRD! Hjälp! Var det för att jag hoppat över momentet med att röra i glassen som gjort den så kompakt och stenhård?

Fick stå framme i en halvtimme innan vi äntligen lyckades hacka loss lite glass och den var faktiskt ganska god :)

Fast till nästa gång ska jag lägga i mer jordgubbar! När jag sen bar tillbaka glassbunken till frysen så insåg jag att extrakylan fortfarande var på och termometern visade på -31 grader! Inte undra på att glassen var stenhård 😉

Är det förresten någon som vet VARFÖR man ska röra i glassen under infrysningen?

Uppdaterat länken!

Förlåt! Jag var nog ganska trött i natt när jag la ut mitt senaste inlägg för länken blev helt fel. Det ska givetvis vara ninasmat.se och inget annat. Hoppas ni hittar något roligt!

Vi har på morgonen slängt ihop lite olika pop-up glassar som nu ligger i frysen och ska testas och utvärderas senare i em. Isbollarna är klara och ska läggas i vattenkaraffen till middagen. Barnen kommer testa pop-up glassarna och jag och maken får väl testa min gräddiga jordgubbsglass som jag också gjorde i natt.

Inte undra på att jag behövde sovmorgon 😉

Testat långfil!

Nu kommer säkert några av er såga mig fullständigt men jag måste bara få tala om att idag har jag testat Långfil till frukost…och det var det äckligaste jag ätit på bra länge!

Filen är rejält tjock, seg och trådig. Försökte liva upp den med lite cocosflarn och torkad aprikos men det blev inte bättre. Insåg att varje gång jag försökte stoppa en sked i munnen fastnade långa strängar av fil på hakan och i knät.

Lillstrumpa (21 månader) fick också smaka en skål men hon var inte mer lättimponerad än mig så det slutade med att vi fick hälla ut allt.

Varför hade vi då köpt hem Långfil? Jag var nyligen med som testpilot för Smartson och fick då testa Arla Gammaldags filmjölk och den var helt suveränt god. Att den dessutom är ekologisk gör ju inte saken värre 😉

Gillar inte söta och sliskiga yoghurtar utan väljer hellre de naturella och tillsätter sånt jag har hemma som kokos, mandel, kli, torkad frukt osv.

När jag igår var och handlade för att köpa hem ny Gammaldags filmjölk så var den givetvis slut och när jag stod där vid kyldisken fick jag för mig att Långfil kanske var ett lämpligt alternativ.

Hua vad jag ångrar mig idag! Ska aldrig köpa Långfil igen men nu har jag åtminstone testat den och kan ärligt lämna min åsikt. Gillar du Långfil? Varför?