Träning

Tröttare än tröttast!

Trött!Har drabbats av sån där förlamande trötthet som gör att man bara vill dra täcket över huvudet och somna om på morgonen. Mycket oro i kroppen och stora förväntningar på framtiden dränerar mig fullständigt på all energi.

I januari 2011 började jag på en ren Cambridge (Viktprogram) kur och gick på 4 månader ner 20 kg. Sedan dess har jag gått igenom den ena motgången efter den andra och har nu lagt på mig ca 8 kg igen. Känns inte alls bra och bidrar säkerligen till min trötthet.

Har startat om och är nu inne på fjärde dagen på ren kur och vågen visar redan positiva resultat vilket är kul. Målet är att köra ren kur i 3 veckor och gå ner de 8 kg jag gått upp.

Förhoppningsvis ska jag snart börja orka motionera lite också. Tränade flera ggr i veckan fram till december förra året då allting rasade. Har inte tränat alls sedan dess. Därav +8 kg på vågen!

Känner att jag behöver lite positiv feedback, tips och råd!

Hur gör du för att hålla koll på vikten? Dieter, träningsformer eller något annat som du vill dela med dig av?

Påskhelgen förbi och vi blickar framåt!

Så var då påskhelgen och lovet avklarat och med den försvann också den goa värmen. Hoppas det bara är tillfälligt för nu är det alldeles för kallt för att kallas vårvärme.

Ny kort kurs påbörjades i onsdags förra veckan och avslutas med tenta på fredag. På måndag börjar min LIA-praktik (Lärande I Arbete). Ska bli skönt att slippa skolbänken ett tag men är samtidigt lite förväntansfull och nervös över hur praktiken ska gå.

Började cykla till skolan förra veckan, 2 mil t&r, och det var lite kallt på morgonen men bättre på eftermiddagen. Idag och imorgon kommer jag satsa på gymet men onsdag, torsdag och fredag blir det cykel :)

Har lyckats få ut ett gäng auktioner på Tradera och sålt en del kläder men har mycket kvar. Vet inte hur jag ska hinna med allt bara. Siktar i alla fall på att hinna posta ett gäng paket idag och lägga ut några nya ikväll.

Lite krasslig och stukad fot!

Började känna mig lite tjock i halsen igår och hade en orolig känsla i magen. Tog mig igenom föreläsningarna men ställde in träningen. Var likadant i morse men ändå positivt eftersom det inte var värre än igår :)

Tyvärr lyckades jag sträcka framsidan av foten när jag försökte hindra Maja från att sticka en blyerspenna i örat. Satt vid bordet och slängde mig åt sidan för att hindra henne men foten satt fast och jag fortsatte och vred benet. Ouch! Har skitont i foten just nu men hoppas ändå att det lägger sig och känns lite bättre imorgon.

Det blir i alla fall ingen mer träning denna veckan!

Morgonträning!

Efter att ha lämnat barnen på morgonen åkte jag direkt till gymet för att köra ett pass på knappt 1½ timme. Blev 20 minuter på crosstrainern med höga knän och ”Vakna med the voice” på TV:n.

Sen en snabb runda styrketräning på 30 minuter. Testade en ny övning idag där man liksom vippar på fötterna. Jäklar vad det brände i vadmusklerna! Den ska jag definitivt testa igen.

Sist promenerade jag i rask takt och i intervaller 20 minuter på löpbandet. Tittade på gamla avsnitt av Ellen deGeneres som fick mig att skratta högt så de runtomkring stirrade och antagligen idiotförklarade mig där och då.

Efter duschen blev det 20 minuter i jetmassagesängen. Sååååå skönt! Klockan var då 10:30 och jag gav mig av mot bilen för att köra hem och sätta mig med böckerna. Då ringer de från skolan och meddelar att dottern är sjuk :(

Fick åka och hämta henne på vägen hem och hon var ganska blek och kall. Trodde hon skulle däcka när vi kom hem men hon åt lunch med god aptit och en glass därefter. Nu sitter hon och jobbar med matteläxan och verkar inte alls må dåligt.

Deadline imorgon!

Var på gymmet och körde ett pass på morgonen efter att jag lämnat barnen. Så jäkla skönt att få träna igenom kroppen på ett måndagslugnt gym :)

Efter det ägnades resten av dagen åt rapportskrivning med deadline imorgon. Var heeelt slut i huvudet när jag packade ihop vid 15:00 för att hämta barnen. Mellan 15-19:30 är det full rulle och inte en lugn stund förrän barnen kommit i säng.

Har ägnat ett par timmar åt att renskriva hela rapporten som nu är skickad för revidering som jag hoppas den klarar. Sen är det bara inlämningen kvar!