Kom ihåg mig

Category Archives: Skola och Utbildning

AcadeMedia – Kvalificerad Logistiker

Sverige en döende nation?

Vart är det här landet på väg? Vi har gått från att vara ett jordbrukssamhälle till att vara ett Industrisamhälle och nu ett Informationssamhälle som baserar våra framgångar på kunskap. I början på april 2011 fanns det 64.000 lediga jobb i Sverige. Sextiofyratusen lediga jobb! Det är ca 23.000 fler lediga jobb än samma period read more »

Första veckan på LIA!

I måndags började min 6 veckor långa LIA (Lärande i Arbete=praktik) på Electra i Kalmar som är ett 3PL företag (Tredejpartslogistik). Arbetar på Logistikavdelningen och har ägnat de första dagarna åt att lära känna medarbetare och lokaler. Har varit runt och fått följa med på olika avdelningar för att se hur de arbetar. I morgon read more »

Brännboll!

Igår festade klassen loss med brännboll och grillning för att fira att terminen är över! På måndag går vi på LIA (praktik) i 6 veckor och sen är det sommarlov i 6 veckor. Fredagskvällen inleddes med brännboll i Kalmarsundsparken och avslutades med fest hos en klasskamrat och sen utgång Jag hade ju sett fram emot read more »

Inte ens existensminimum!

J-a FK! Fick besked idag att den föräldrapenning jag avser att ta ut under sommarlovet baseras på vad jag tjänar under mina studier…inte på vad jag tjänat innan! Detta innebär att jag, 5-barnsmor, kan lyfta den grandiosa summan av 0 kr eftersom jag endast heltidsstuderar och inte har orkat jobba….duh! Någon som har ett heltidsjobb read more »

Påskhelgen förbi och vi blickar framåt!

Så var då påskhelgen och lovet avklarat och med den försvann också den goa värmen. Hoppas det bara är tillfälligt för nu är det alldeles för kallt för att kallas vårvärme. Ny kort kurs påbörjades i onsdags förra veckan och avslutas med tenta på fredag. På måndag börjar min LIA-praktik (Lärande I Arbete). Ska bli read more »

annonser