Enastående , kroppspositiv , ensamstående powerfull kvinna

ENORM SMÄRTA, TIPS MOTTAGES!

Tanken var att det skulle bli en lugn Söndag hemma med endast ett snabbt besök till Ica för att inhandla frukostvaror för veckan. Men så blev det inte riktigt 😉

När vi ändå var ute och åkte så svängde vi förbi några fler affärer och köpte b.l.a en Paviljong till baksidan , jord , blommor samt ett skrivbord som ska vara i min arbetshörna.

Sen blev det att vi spenderade ett par timmar ute på baksidan med att plantera blommor samt fruktträden som kom i Fredags och sedan gav jag ett tappert försök att sätta ihop Paviljongen.  Jag fick bittert ge mig när det började ösa ner regn. Hann dock komma en bra bit ,så skiner solen i veckan ska jag med min envishet se till att göra klart allt 🙂

Passade sig dock ganska bra med en regnskur precis där & då ,  för då hann vi med att se en film uppkurna i soffan med grönsaker & dipp innan läggdags!

Ska bli kul att se för & efterbilder på projekt baksida när allt är klar…

18493582_10210937046934904_781149352_o

18552788_10210937045854877_2039161482_o

Blir så trött på mig själv. Ska strax gå och lägga mig och klämde onödigt  nyss i mig en alldeles för stor tårtbit i från tårtorna som blev kvar från gårdagens kalas att jag nu är alldeles illamående. Rent utsagt spyfärdig!

Måste skärpa till mig och dra mig i kragen. Det har blivit lite väl mycket sötsaker sista tiden och jag som lovade mig att enbart ha en gottedag i veckan för att slippa olika dieter.. Några extra kilon bryr jag mig inte om, men bäst att dra i handbromsen i tid.

Ni som följt mig vet att jag tog tag i min träning för ett tag sedan för att öka konditionen och mitt välmående och det kändes så enormt skönt,  både för kropp men också för knopp att komma ut på långa pw rundor och stryrkepass på gymmet.

Men sen säkert 4 veckor tillbaka har jag åkt på någon slags inflammation eller liknande i min högra höft som aldrig verkar vilja ge med sig. Jag vaknar till och med upp flera gånger på natten av smärta, så illa är det!,

 Jag tog först för givet att det skulle ge med sig av lite vila? Men nu när det fortfarande gör extremt ont och jag är ganska så rörelsehindrad kring många positioner så bör jag kanske söka läkarvård?

Någon som vart med om samma sak?  Det känns som om smärtan sitter i höftkulan och sedan runt hela höftbenet?

Jag drar mig nog alltid för länge innan jag söker läkarvård till mig själv. Tänker att jag måste finnas på mitt jobb och kan och vill inte smita i från och på kvällarna är det stängt. Letar alltid orsaker till att dra lite extra på det..

Men, Vart bör jag ringa? Vårdcentralen eller sjukgymnast?

Ni som varit med om liknande, ge mig gärna all info ni har!

IMG_3005

Nu ska jag och min enormt svullna tårtmage bädda ner mig i sängen och sova gott för att i morgon införa sockerfritt en period framåt. Wish me luck 😉

Sov gott & dröm sött!

Puss & Kram

9 reaktioner på ”ENORM SMÄRTA, TIPS MOTTAGES!

  1. Sök läkarvård direkt!
    Har inte haft det själv men det bästa är alltid att gå till läkaren och få en diagnos så problemet kan behandlas så du blir bra.

  2. Hej Therese! Ring din vårdcentral och boka tid/drop in. Dom skickar remiss till röntgen eller sjukgymnast. Hoppas det löser sig. Kram på dig!

  3. Jag hade liknande smärta för tre år sen, blev värre och värre. Inte ont i ryggen, bara i höften och det strålade ner i benet. Visade sig vara diskbråck i ländryggen som slutade med operation för tillslut kunde jag knappt gå. Råder att boka tid hos sjukgymnast på din hälsocentral, snabbast och bäst.

  4. Hej Therese! Jag är läkare och baserad på din korta symptombeskrivning så skulle du mycket väl kunna ha höftartros. Detta är inget farligt och behöver inte akuta åtgärder, men rekommenderar ändå att du bokar läkartid på din vårdcentral. Behandlingen är i första hand icke-kirurgisk i form av smärtstillande tabletter samt sjukgymnastik. Annat alternativ är att du kan ha inflammation i slemsäcken (trochanterit). Bra information om dessa tillstånd finns på bl a internetmedicin.se. Även ryggsjukdomar kan ge höftvärk, så som sagt boka gärna tid på vårdcentralen så kan läkaren genom enkla kliniska undersökningar samt eventuellt en röntgenbild komma fram till rätt diagnos. Ta hand om dig!

    1. Hej
      Har haft samma problem i övet 1 år
      Visade sig vara något som heter pincer cam. Vilket är svårt att upptäcka då man måste röntga på ett speciellt sätt.

  5. Hej
    Har haft samma problem i övet 1 år
    Visade sig vara något som heter pincer cam. Vilket är svårt att upptäcka då man måste röntga på ett speciellt sätt.

  6. Hej ! Vart har du köpt dina snygga ttäningsbyxor som du har på dig på bilden ??? Kul attfölja och läsa dina inlägg ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *