Går jag i terapi nu?

Inlägget innehåller reklam

Att gå till en terapeut har för mig aldrig varit något tabubelagt, även om jag vet att det kan vara det för andra.
Jag tänker att människor som vill bli bättre versioner av sig själva gärna går i terapi. Människor som har frågor, är nyfikna, söker svar.
Människor som bär på historia, som vill veta mer, leva mer, som vill vidare till något, eller kanske tillbaka till något.
Jag tror också att många som inte går i terapi gärna hade gjort det, men att de inte vet riktigt vart de skall börja.
Vem går man ens till? Har jag råd? Har jag tid? Orkar jag ens prata med någon? Jag kanske bara kommer uppfattas dum?

Strax utanför Borås ligger Let´s Talk Terapi och Terapistugan. Nära naturen och långt ifrån den stela psykologstolen i stan ni vet (alla som varit i en sån stol vet precis vad jag menar, ingen ytterligare beskrivning behövs).
Helene Wennerlund har tagit terapi till en annan nivå, intill en sjö mitt i skogen (japp, MITT i skogen!).
Jag har kommit till Helene och terapistugan både som kollega, som vän, som partner, som förälder och som bara jag. Något som gett mig enorm styrka i olika stunder och utmaningar som mitt liv har dukat upp för mig.

LÄS MER OM LET´S TALK TERAPI HÄR!

Men en sak slog mig ganska nyligen.
Helene har gjort ett gäng ”Terapifilmer” på sin hemsida med olika teman. Filmerna fungerar som onlinekurser i personlig utveckling och handlar om Relationer, Livets kriser, Självkänsla, Kommunikation mfl. (Superintressant!)
När jag satt förra veckan och tittade på filmen om Relationer och det slog mig hur fantastiskt givande det var för mig att bara lyssna.
Lyssna, reflektera, pausa, lyssna igen. Sova på saken. Bolla med en vän. Skapa ett fint samtal hemma. Lyssna vidare dagen efter.
Är det bara jag som lagt enormt mycket tid på att reflektera över allt jag måste hinna SÄGA till min terapeut? Har jag ens lyssnat? (Jo, klart jag har, men ni fattar ت ).
Tänk så många människor som måste kommit till den där terapistugan genom alla år och pratat om typ samma saker? Det är ju briljant att samla dessa vanliga teman i filmer och göra terapi mer lättillgänglig för alla.
Väldigt fint tycker jag.
Att terapi kan få finnas i min hörlur påväg till ett jobb, en stund i sängen innan läggdags eller på min lunchrast.

Du hittar alla Terapifilmer HÄR!
Alla filmer kostar 495:- /styck (värd varje krona!)
Ange min kompiskod ”THEODORA100” så får du 100:- rabatt!
(giltig 14 dagar)

99B1ACD6-7CBC-4322-B6DF-F13872BD8D95 98DD3A5A-7BF4-44DF-9349-749871ED164A

Hoppas du skall uppskatta dessa filmer lika mycket som jag ♡
Följ Helene & Let´s Talk Terapi på Instagram; Ett riktigt FEEL GOOD-konto! (Länk)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *