Kökskatastrofen

Ni vet ju att vi beställde vårt hus förra året, men det som var så tokigt när vi gjorde själva beställningen var att vi knappt fattade att vi hade beställt vårt hus. Det låter ju kanske lite knäppt såhär när jag skriver, men det var verkligen så.

Vi satt på kontoret hos vår husleverantör och skulle göra kalkylen till banken, så att allt underlag för deras beslut skulle kunna skickas in (vi hade alltså inte ens ett lånelöfte vid denna tidpunkt!).
Men vår säljare hos husleverantören (en riktig sälj-säljare) sa att ”det var lika bra” att skicka in beställningen så att vi slapp den kommande prishöjningen som skulle infalla (schysst tänkte vi).
Men allt gick så fort där vid datorn på kontoret, alla val skulle göras och vi var lite oförberedda att göra alla val sådär på en skärm på rak arm.
Vår säljare såg vår förvirring och tröstade;
”-Det är inte så viktigt just nu, ni kan ändra hur många gånger som helst sen på den digitala portalen som ni skall få tillgång till, det viktiga är att vi väljer något bara så vi får in ordern.”
Så vi skickade in beställningen.

Jag minns hur jag sa till Anton att våra köksval som blev kändes så himla fel och jag sa uttryckligen ”Vi kommer flytta in i ett fint, nytt, hus, med ett FULT kök.
Låter kanske lite dramatiskt, men jag kände verkligen så.
Anton tröstade med att vi skulle ändra valen genom den där portalen, men att han inte hade lyckats komma in där inne och se hur man ändrade.

Veckor senare hade vi bokat en visning med vår säljare i ett visningshus av samma husmodell som vi valt. Väl framme i visningshuset så kände vi ”JAA! Ett sånt här kök kan vi ha!” (så mycket bättre när man ser saker IRL och inte digitalt i en dator).
”-Vill ni ångra era val? Nej det går inte!” säger säljaren och jag och Anton förvandlas till två pinnar.
Då visar det sig att tiden för omval är förbi, och beställningen är definitiv. Vi kan inte ändra något.
Vi ber vår säljare att kolla upp detta, och han återkopplar veckan därpå och säger att det är omöjligt.

Så nu har en sommar, en höst och snart även en vinter passerat och ju mer jag tittar på de konstiga köksval som gjordes så känner jag mig ännu mer upprörd.
Jag låter det vara osagt om det är vi som skulle varit mer framåt i detta från början, eller om det var säljaren som skulle informerat oss bättre. Hur som helst;
Imorgon har vi bokat en digital konsultation med VEDUM (som vårt kök levereras av) för att kolla upp hur vi i egen regi skulle kunna byta ut ex. bara luckor, stänkskydd etc etc.
Det blir till vår bekostnad, men vi är båda överens om att vi vill ha ett kök som vi älskar. Vi behöver ju som tur är inte byta ut stommar osv.

Vi hoppas att Vedum kan hjälpa oss att hitta ett kök som vi tycker om utan att det skall kosta oss skjortan.

Fortsättning följer…

 

0424BAF8-D177-4CA9-BC0E-91E801C229ED

One thought on “Kökskatastrofen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *