Mina bästa restips med småbarn

Nu är det några veckor sedan vi kom hem från Kreta och vi har vant oss vid hemmamiljön igen (även om mitt handbagage fortfarande står ouppackad i hallen).

Jag fick SÅ HIMLA mycket frågor om vår resa, vart vi var, hur det var, om det var resvänligt med barn, om jag rekommenderar det, tips för att resa smärtfritt med barn, inför flygresa, resevagn osv osv osv.
Så jag tänker att jag ska skriva ett inlägg om detta, hur vi gjort och hur jag tänker.
Sen finns det såklart hundra andra sätt att göra, men mitt inlägg blir helt enkelt hur vi gjort och vad som funkar för oss.
-Happy reading!

 

VÅR ANDRA FÖRSTA RESA MED BARN

Vi var ju på Samos tidigare i sommar med Leia & Albus. Det var båda barnens första resa utomlands och vår första resa med barn.
Men nu när vi skulle till Kreta så skulle hela familjen med och det blev allas första resa ihop. Jaspers & Cornelias första.
Vi har ju dock flugit tillsammans jag & barnen inrikes ett par gånger när de var små, så flygning är inte helt nytt för dem.

Inför packning med barn gör jag alltid listor. Överkurs för vissa kanske, men med fyra barn så är det annars alltid någon som glömmer kalsonger, tandborste, laddare, hårborste eller vad som helst.
En lista för varje barn. Alla barn packar sina egna saker och vi bockar av tillsammans. På så vis vet också de vad de har med sig, och vad som måste hem igen.

Tips! Googla ”Ladda ner packlista gratis” och hitta massvis med bra listor!

Resa med ettåring/tvååring då? Vad packar man? Vad packar man inte?

Albus var 1,5 år när vi åkte till Samos och nu är han ju snart 2 år och vi var på Kreta då nu i början av oktober.
Jag vet att många säger ”packa inte så mycket” ”Vi kom hem med lika många barnmatsburkar som vi tog med oss” ”Det finns att köpa allt där” osv osv.
Men vi valde att packa allt och jag är SÅ HIMLA GLAD FÖR DET.

Anton var skeptisk i början och sa ”Men herregud vi kan ju inte ta med 14 burkar mat, klämmisar, välling, babysemp, blöjor och ALLT?!” Jag insisterade och efteråt var vi överens om att vår resa hade varit betydligt krångligare om vi hade låtit bli.
Alla turistorter är såklart olika i sitt utbud, men åker man till en plats som man inte besökt tidigare så skulle jag säga TA MED ALLT SOM NI BRUKAR HA HEMMA! Hellre för mycket än för lite.
Både där vi var på Samos och där vi var på Kreta fanns i stort sett ingenting, barnmaten är rinnig, klämmarna smakar inte samma, gröt var smaksatt osv. Vi hittade Liberoblöjor på Kreta, ett litet paket med typ 12-15 blöjor (minns inte exakt) som kostade 14€ ( alltså 3x så dyrt än hemma).

Albus åt i stort sett ingen mat från buffén varken på Samos eller Kreta och då var det räddningen att vi hade favorit-burkar med oss och frukostgröt han är van vid. Annars hade han inte ätit mycket och förmodligen varit gnällig om dagarna, sovit dåligt om natten och allas semester hade blivit mindre trevlig än den var.
Med mat i magen kunde han utforska frukt, nån potatis och en fiskpinne i lugn och ro, utan att det var hans huvudsakliga matintag.
Allt vi packade gick åt och vi ångrar inte en enda sak som packades.

 

 

MINA 5 BÄSTA PACK-TIPS FÖR EN HÄRLIG(ARE) RESA MED SMÅBARN

1. Ta med små paket till flygresan & ladda ner film offline
Det kan vara saker som ni redan har hemma eller saker ni köper innan. Slå in i små paket med tejp och snören. Varje minut på flyget där barnet har något att pilla med är GULD värd.
Till ipaden så rekommenderar jag Viaplay och Disney+ som båda har offline-läge. Ladda ner och titta ostört, men spara på den tills det är tråkigt, ta inte bara fram i förebyggande syfte. Det tog nästan en timme innan Albus blev rastlös på flyget, det är spännande att titta ut genom fönstret, titta på folk, lyssna osv.
Ta med nässpray och dricka i flaska och använd i förebyggande syfte om det skulle börja göra ont i öronen. Albus klarade sig alla fyra turerna.

2.Barnmat, välling, gröt & blöjor
Packa allt ni brukar ha hemma. Kompromissa inte. Avvara en väska till det. Det är värt det.

3. Babyvakt
Vi visste inte riktigt hur vi skulle bo med rum, våningsplan osv. Men vi tog med Babymonitorn (babyvakten) för säkerhetens skull och VAD HIMLA BRA att vi packade det! Vi hade nämligen vid båda resorna möjlighet att sitta utanför dörren vid en mindre pool och när Albus vilade kunde vi då sola och bada en liten stund för oss själva. 

4. Ta med eget spjälsänglakan/kudde som luktar ”hemma”
Att känna sig trygg när man är iväg är viktigt <3

5. Investera i en bra resevagn som är godkänd som handbagage!
Vi har DEN HÄR och vi är supernöjda. Det finns massa andra som jag också hört gott om, men den här är lite billigare och lite smidigare än andra jag haft.
Men den kunde vi rulla Albus till och från flyget och lägga den i handbagage-hyllan.

 

56B509F1-CBB6-4D2E-8ECD-17E81984724A 7F0DECED-761C-4010-8F7B-050F64AF32DF 9C0113E9-8E21-4017-9C15-BE1E6CCE6A8A 7D1AF1B0-267C-468F-A6D4-BF621B0BC199 C066133D-2B51-4C5E-A95F-275797E588A7 8F55C142-8F4A-4962-986E-46158BD6966F

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *