Recension: Cleanmate S1000

[Inlägget innehåller reklam för Robotexperten]

För en tid sedan fick vi en alldeles ny medlem i familjen: -En robotdammsugare!

Vi har svart klinker i vår hall & kök (superfint, men totalt opraktiskt, jag vet). Varje litet damm, varje litet ludd, sand eller annat SYNS så HIMLA tydligt.
Detta gör att vi dammsuger nästan varje dag, och speciellt när barnen är ute och leker och kommer in med sand och grus som lätt sprider sig i huset.
Albus har just slutat krypa och går uteslutande, men tycker om att plocka upp saker från golven och stoppa i munnen.

Det är helt enkelt tydligt att livet med småbarn kräver antingen en människa som vill dammsuga varje (ibland flera gånger varje) dag, eller en robotdammsugare.
Vi har inte det förstnämnda hemma hos oss, och valde därför den sistnämnda.

Robotdammsugare finns i hundratals varianter, med hundratals funktioner och prislappen sträcker sig från en knapp tusenlapp, upp till tjugo tusen.
Hos Robotexperten finns robotar i alla prisklasser och hos dem hittade vi en SUPERBRA guide HÄR, som verkligen hjälpte oss i val av robot.

Efter att ha läst guiden konstaterade vi att våra krav, eller önskemål, var:
. Den behöver inte ha alla olika tekniska funktioner
. Den skall klara av ca: 100 kvm som är våra utrymmen där vi sistas i mest
. Gärna med moppfunktion, men inget måste
. Gärna appstyrd, men inget måste
. Inte den dyraste varianten, men inte heller den enklaste.
. Den skall ersätta vår vanliga dammsugare till största möjliga mån
. Den skall klara av att köra på och kring våra mattor obehindrat

 

Vi fick hjälp av Robotexperten och valet blev; Cleanmate S1000, samma modell som Aftonbladet utsedde till testvinnare nyligen bland en rad olika robotdammsugare.

Vi har nu haft vår Cleanmate S1000 i dryg en månad.
Den är appstyrd, har schemafunktioner så den kan själv starta sig vid tidpunker (när vi inte är hemma exempelvis), men det bästa är nog MOPPFUNKTIONEN!
Det var ju inte något krav direkt från vårt håll att den skulle ha moppfunktion, men det är den som jag uppskattar mest!
Vi har inte direkt tiden att gå och moppa här hemma i tid och otid, men den här gör alltså jobbet. Varje dag om vi vill.
Jag har samlat lite info, för-nackdelar och såklart ett betyg här nedan från mig. Så jag hoppas det kan hjälpa dig om du funderar på en robotdammsugare själv.

Cleanmate S1000
-Cleanmates mest innovativa robotdammsugare i skrivande stund
-Moppfunktion
-Kan styras med eller utan app. Fjärrkontroll medföljer.
-HEPA-filter
-Känner av hinder

Bästa/ Sämsta med Cleanmate S1000
Bästa är helt klart moppfunktionen och att den har tillräckligt med kraft att göra rent hemmet. Den missar inget på golven och gör rent mattorna, något som jag tycker kan vara slitsamt att stå och dra fram och tillbaka med olika munstycken. Jag kan tänka mig att detta är djurägarens räddning, för den tar verkligen alla små ludd och hår överallt.

Jag tänkte att en negativ sak skulle vara att behöva tömma behållaren på smuts efter varje gång, men alltså det är så himla tillfredställande att tömma den och SE all smuts som legat på våra golv/i mattorna! Till och med de dagar då jag tänkt att det inte behövs dammsuga, men den går i gång på schemalagd tid och jag bara låtit den städa, så hittar den SÅ MYCKET, och det är ju smuts som annars hade varit här omkring.

Sämsta då? Jo, den är ju ingen människa, så den klättrar ju inte i trappor, hyllor eller på lister. Visst hade det varit en dröm att den tog HELA huset. Men det är ju orimligt.
Däremot så blir det oerhört mycket mindre damm på andra ytor när den här hela tiden ser efter vår bottenvåning (där nästan allt kommer från).
Vi lyfter upp roboten till barnens rum och låter den köra där nån gång i veckan.

Sen gillar roboten små strumpor och laddare till telefoner, men den vet inte riktigt sitt bästa och då stannar den och ”felmeddelande” visas i appen. Då får man ta bort strumpan eller sladden ur borsten så den kan köra vidare sin tur. Så innan den körs så måste vi alltid kolla så Albus inte lämnat någon strumpa någon stans och lägga upp ev. laddare. Men det hade vi ju gjort vid vanlig dammsugning också.
Men ev leksaker eller annat ”puttar” den bara på eller kör runt. Den suger aldrig upp några föremål.

Vid två tillfällen har den fastnat under vårt sista trappsteg under trappan i vardagsrummet. Mellanrummet där är ca 2 mm lägre än själva roboten så den felbedömer avståndet lite ovanför sig, men jag läste en vän som skrev att den ”lär känna” hemmet med tiden och minns sina hinder, och så har det blivit för oss med. Den kör inte längre in där.
Men annars får man med smarta magneträmsor som man kan sätta vid ev. platser som vi inte vill att roboten skall köra in på. Smart grej!

Betyg
Summan av detta gör att vi är supernöjda! Jag förstår att det finns dyrare varianter med massor funktioner, men den här är en perfekt familjerobot för oss och täcker vårt behov av dammsugning till 95%, där vi bara behöver ta fram den stora när vi vill in bakom element, på lister osv.

Cleanmate S1000 får en stark 4 av 5 och den är en prisvärd vän som verkligen förenklat familjelivet för oss!

 

Hitta din Cleanmate S100 HÄR!

EAD15680-E615-42CB-AD8D-8FFA891243BA 6B9C2DE5-64C3-4268-AE42-A359DA23CAD7 FF0E1DD5-3533-4E26-BDCB-18E3327F6820

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *