Dagar på Daftö

[I betalt annonssamarbete med Daftö Resort]

Om man åker lite drygt 2 timmar från mig i Borås så hamnar man på Daftö i Strömstad!
Jag har flera gånger varit i Strömstad, men aldrig på Daftö.

Under två dygn så bodde vi i en superfin stuga på Daftö Resort och tog del av sol, bad, aktiviteter och pirater.
Under vår vistelse så fick jag SÅÅ himla god respons på instagram och massvis med frågor, så jag tänker att jag skall försöka besvara dem alla så gott jag bara kan. Och har man fler funderingar kan man kommentera nedan eller skriva direkt till Daftö Resort och fråga; Dem är toppen!

-Nu kör vi!

 

DAFTÖ RESORT

Daftö är en boendeanläggning som ligger nära det mysiga kustsamhället Strömstad på Västkusten. De är kända för att erbjuda sina gäster en härlig familjesemester med roliga barnaktiviteter i idyllisk miljö.
Dessutom finns konferensbyggnad som tar emot upp till 80 personer året om, wellnessavdelning med jacuzzi & bastu, samt flertalet aktiviteter.
-Något för alla!

BOENDE

På Daftö Resort finns hotell, stugor & campingplatser för dem som kommer med eget boende (husbil/husvagn).
Vi checkade in i Kaptensbyn där vi bodde i en av Daftös största stugor och där hade vi gott om plats för oss 2 vuxna och 4 barn. Stugan hade totalt 8 bäddar och en magiskt fin veranda där vi kunde grilla och njuta av havsutsikten.

FBD264E0-C24A-437B-B911-23A7B752BBFA34A1A170-96FC-4ED2-B2DB-C84C35B3D864

Här ser ni Pirathotellet och alla byar. Upp för den lilla backen så kom vi till vår stuga nr 121 där vi hade parkering precis framför huset. Så himla skönt när man har en tendens att ha mycket packning med barn och framförallt en bebis.

 

IMG_2496 IMG_2497 IMG_2498 IMG_2499 IMG_2502

Älskar ”hotellkänslan” i stugan.
Kolla in min instagram när vi kom till stugan för en full rundtur under händelser-höjdpunkter i min profil.

 

DAFTÖLAND

Då Sveriges nöjesparker inte får öppna i sommar så kan Daftös berömda Daftöland inte öppna som vanligt. Men även om åkattraktionerna får vänta till nästa år, så öppnar parken upp 4/7-8/8 för spel och lek. Vi missade ju dock detta som kom så tidigt på säsongen, men vi fick besöka spelhallen en sväng innan hemgång inne i landet i alla fall.

Mer info om detta finns på daftoland.se

AKTIVITETER

Den vanligaste frågan på min instagram var kring aktiviteter i kombination med folkmängd och smittorisker.
P.g.a rådande omständigheter har Daftö vidtagit ett flertal åtgärder för att minska smittspridning. Redan vid incheckning uppmuntras besökarna att endast gå in en person och inte hela sällskap. Anläggningen har handsprit överallt och uppmuntringar att hålla avstånd -Så himla bra!
Vi kände oss verkligen trygga under vistelsen.
Varje dag har Daftö olika aktiviteter för både barn och vuxna (Läs veckoschemat HÄR!).
Under de dagar som vi var på Daftö arrangerades bland annat Rövarkamp, Sandslottstävling, Krabbfiske och Skattjakt. Varje dag under sommaren åker dessutom Daftötåget runt anläggningen.

Vi deltog i både Skattjakt och Krabbfiske med barnen, och fick oss en tur med Daftötåget. Sista kvällen tog vi oss dessutom en runda på minigolfen. Vid samtliga aktiviteter fanns tydliga direktiv kring avstånd bland både barn och vuxna, vid tåget så var det bara personalen som öppnade/stängde dörrar vid på/avstigning för att ingen besökare skall behöva ta i handtagen och vid skattjakten fick vi gå en familj i taget.
Sammanlagt var det kring 10 barn på varje aktivitet och vid tåget var det fler familjer, men som delades upp i olika turer. Vid minigolfen var vi flera familjer, men som lätt kunde ta avstånd till varandra i rymliga gångar.

3E45FA72-AD78-4122-B53C-1983DB8F5876 FAE36795-87D1-4DB9-97A1-7DA61E686108 F74FC1CC-451F-4631-8518-46EF314718EA 28DF58F7-73F9-4DD0-B927-0D410AE2CE75

Krabbfisket blev barnens favorit. Det var först lite motvilligt som dem gick dit, men vi hade verkligen superkul tillsammans med piraterna som vi utsåg den snabbaste, största och minsta krabban innan vi kastade tillbaka dem. Piraterna hade med sig all utrustning så vi själva behövde inte ha med oss något för att deltaga.
Vi vann inga titlar på vår fångst, men hade superkul ändå!

B3BD0B71-981A-40B3-8FB7-3361637A19D8ACBCE463-13E3-4922-9BE7-2E7F1A858644

 

MAT & KÖK

På Daftö fanns flera olika restauranger och möjlighet att både sitta ner i en mysig miljö, eller TAKE AWAY till stugan. På området finns också en affär med ett bra utbud och i stugan hade vi ett eget kök med kyl, spis, micro och grill utomhus.
Första kvällen gick vi till Restaurang Packhuset där barnen åt pizza och jag & Anton åt supersmarriga sallader.
På packhuset åt vi också frukost under vår vistelse ute i solskenet vid poolen.

Men mysigast tyckte vi det var ändå vår sista kväll då vi lagade mat hemma i stugan vid grillarna. Att äta grillat utomhus i sommarkvällen är ju något av det bästa som finns! På verandan satt vi ute länge och bara njöt av kvällen. Guld värt, bara vi.

POOLER

Rubriken som alla undrar; Hur var poolerna?
Ja, om barnen hade fått bestämma hade vi inte gjort något annat än att bara bada i poolen hela dagarna. Poolorådet hade en större pool med en svamp och andra saker som sprutade med jämna mellanrum och sedan en piratbåt en liten trappa upp som var anpassad för de lite mindre barnen.
I lilla poolen kommer Albus trivas nästa år då han är lite större, men nu så hängde vi alla bara i den stora poolen.

BA320404-ED8E-4811-B24C-9D940144966A 41CBA47E-48CE-4ECD-A90F-68E0BBA6E837 BAEE21B1-BF45-4F5E-AD05-71CE6C4413BE 954E291B-E993-4150-B636-33DCE469EC76

 

SLUTLIGEN

Vilka fantastiska dagar vi fick på Daftö! Barnen ville inte hem och vi längtar redan tills nästa gång vi kommer dit.
Tänk att alla barn hade så kul!
Nästa gång stannar vi en hel vecka för att hinna med allt.
Hinna bada i havet, ta ett kvällsdopp, fler långpromenader och (förhoppningsvis) så är läget i landet mer stabilt så vi också kan åka karuseller i Daftöland.

Läs mer & boka din sommarvistelse på Daftö HÄR!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *