Alla som känner mig vet att jag ÄLSKAR pannkakor och helst äter det varje dag.
Om jag skulle tvingas äta en och samma sak i hela livet så skulle det vara pannkakor.
Jag gör pannkakor lite olika nästan varje gång. Ibland har jag kokosmjöl i, ibland har jag mandelmjöl i (om jag vill ha dem lite puffiga) och ibland gör jag dem på mandelmjölk (för att skippa mjölkprodukter).
Det viktigaste är att det alltid är 4 ägg, 3 dl vätska och 1,5 msk fiberhusk.
I fredags gjorde vi plättar och barnen tycker det är kul när dem är extra små, så att man kan få många.
Fiberhusk-smet kan dessutom vara svår att göra stora pannkakor av (de går sönder) så det passar bra med små plättar. Men gör jag dem bara till mig så brukar jag göra dem ca 10-12 cm i diameter och steka dem i en medelvarm gjutjärnspanna (temperaturen är lagom när steksmöret bubblar direkt när man duttar i det, utan att brännas!) är temperaturen för låg kommer pannkakorna istället flyta ut och är temperaturen för hög kommer dem brännas och vara geggiga ovanpå och gå sönder när man ska vända dem. Testa dig fram!
Pannkakor utan socker & gluten på endast 3 ingredienser
4 ägg
1,5 msk fiberhusk
3 dl vaniljproteinshake
(Mitt pulver är 2 skopor & 2,5 dl vatten= 3dl, men det är olika för alla. Kolla din sort! Viktiga är att det är vaniljsmak & sockerfri, annars funkar de flesta sorter! Har du ingen hemma så funkar mjölk med lite vaniljpulver & salt lika bra, men näringsvärdet blir inte lika högt = inte lika mättande.)
Jag mixar alla ingredienser med stavmixer och låter den svälla ca 5-10 minuter.
-Stek & njut!
Smeten blir tjockare ju längre tid den står, det gäller även under stekningen. Därför gör jag ALDRIG större satser än så här åt gången, för innan jag hunnit steka klart har fiberhusken blivit ett klister.
Det är bättre att göra fler satser efteråt istället om man vill ha mer. Detta brukar räcka som mellanmål till mig & barnen eller frukost till mig & Anton.
-Lycka till!