Semesterplaner

Måndag och sol väntas i veckan och lite mer milda temperaturer -Äntligen!

Barnen har nu bara 12 skoldagar kvar till sommarlovet och längtar verkligen. Jag funderar vad man skall hitta på för dem bara.. det kommer ju inte vara en ”vanlig” sommar eftersom corona härjar och ex. Liseberg kommer ju vara stängt.
Sen känner jag väl att man inte vill besöka Djurparker etc. och fullpackade stränder lockar mig verkligen inte alls. Vore ju tråkigt om man hållit distans i tre månader till folk och varit frisk, och sedan bli sjuk mitt i semestern pga. att man hade dålig fantasi att komma på annat att göra.

Nej, jag skall nog komma på något roligt för barnen som inte innebär kontakt med folk.
-Hur tänker ni?

Jag ställde frågan på min instagram och det verkar som majoriteten ändå skall leva på lite som vanligt. Campa, roadtrip, träffa släktingar man inte träffat på länge osv.
Men här är några saker som NI tipsade mig om som jag tyckte lät SUPERKUL!

  • HOUSE-SWAPPING; Byta hus med någon 1-2 h bort inom samma län och byta miljö. Perfekt ju! Hos mig finns skog, sjö 10 minuter bort, spa-bad i uterummet och 4 sovrum, någon som vill byta? Jag skulle gärna spendera en natt eller två på landet :)
  • VANDRA; Det finns massor med vandringsleder & guider online. Både långa och korta rundor.
  • TÄLTA; Kombinera vandringen med tältning, eller tälta vid annan mysig plats. Jag undviker gärna camping. Platser att tälta vid i naturen mottages gärna!
  • CYKLA; Jättemånga som skall cykla i sommar! Det finns tydligen även ställen som hyr ut elcyklar! Kul ju!
  • UTÖVA ORIENTERING; Säkert 10-12 st som skrev att de börjat orientera! Låter ju spännande, det hade nog mina barn tyckt!

Fortsätt gärna tipsa så kan jag fylla på listan <3

 

D4C86420-3197-443A-844D-A83DBD24FE56

 

Recension: Curatäcket +Rabattkod!

(Inlägget är i annonssamarbete med Cura-täcket)

Det är flera år sedan jag fick höra om tyngdtäcken.
Jag minns hur jag kollade upp dem för jag blev nyfiken, men om man inte hade dem på recept var de helt galet dyra, jag minns priser från 7000:- och uppåt.
Jag har även en vän som fick förmånen att LÅNA ett tyngdtäcke, genom vården, för sina grava sömnsvårigheter under en begränsad tid. Men att man som privatperson skulle äga ett tyngdtäcke hur som helst fanns inte riktigt på kartan.
-Men så kom Cura-täcket!
Cura-täcket är ett tyngdtäcke av högsta kvalité som passar en vanlig plånbok.

 

Varför vill man ha ett tyngdtäcke då?

Jo, tyngdtäcken har länge rekommenderats inom svensk sjukvård, i 12 år närmare bestämt.
Men Cura-täcket passar alla; Inte bara dig som lider av dålig sömn på grund av medicinska orsaker.
Tyngden, trycket och den omslutande effekten ger kroppen en mängd positiva effekter som bidrar till bättre sömnkvalitet.

Cura-Täcket har visat sig ha mycket positiva effekter efter regelbundet bruk:
. Bättre sömnkvalitet
. Längre tid i djupsömn
. Jämnare andning
. Piggare dagtid
. Minskad snarkning
. Snabbare insomning
. Minskad ångest
. Färre uppvaknanden nattetid

 

För alla åldrar

När jag nämnde att jag ville börja testa Cura-täcke så hoppade barnen till och ville det med! De visste precis vad det var och berättade om kompisar som sov bättre med sina.
Cura-täcket passar alla åldrar, men man rekommenderar inte att barn under 2 år använder dem eftersom barnet måste kunna vända sig själv under det.

Man rekommenderar att välja ett täcke som motsvarar 10-15% av sin kroppsvikt. Så väger man 80kg väljer man ett täcke som väger 8-10kg.
Men vi fick veta av Cura att man inte skall vara rädd för att välja ett lite tyngre då många föredrar det.

Jasper & Cornelia fick varsitt 5kg. Leia har ett 7 kg och jag har 9 kg.
-Det var ett perfekt val för oss!

 

Vad tyckte vi då?

Vi har nu sovit med Cura-täcken i två månader och alla barnen är överens om att de inte vill byta tillbaka.
Cornelia upplever att hon sover bättre, men framförallt somnar fortare.
Jasper, som tidigare kunde komma upp några gånger på kvällen, somnar nu direkt.
Leia håller med och känner att det skulle vara ovant att sova med ett vanligt täcke nu.

Jag ammar ju om nätterna och skulle kanske inte kunna säga att jag alla nätter vaknar utvilad, men det är verkligen inte täckets förtjänst.
Däremot tycker jag täcket är så himla skönt och jag mår verkligen bra av att lägga mig under det. Även om man inte alltid kan sova med det så skall man verkligen inte underskatta att kunna lägga sig under det även på dagtid, på kvällen i soffan eller liknande för att koppla av.
-Tyngden har en fantastisk effekt på kroppen!

BÄSTA /SÄMSTA

Bästa är helt klart effekten; lugnet i kroppen. Även att Cura-täcket är testat hos RISE, ce-märkt & registrerat som medicintekniskt hjälpmedel hos Läkemedelsverket.

Sämst då? Ja, det måste ju vara att bädda sängen då. Det är av förklarliga skäl tungt.
Jasper säger också att han vaknat med täcket på golvet någon gång så vi har blivit noga med att lägga hela täcket innanför sängen så det inte glider ner på golvet under natten.
Annars är vi bara SUPERNÖJDA!
Cura ger dessutom 3 års garanti på funktion & sömnad!

 

TESTA DU MED!

Med kod: THEODORA30 får du 30% rabatt på ditt Cura-täcke!
Koden är giltig tom. 14/6-2020
Du hittar CURA här!

A9852549-1BF5-441E-B2E2-2AB82C18A337 26089D0D-E82E-47AD-BE8A-C21AD94EDED6 FCD7AEBA-7B3A-46BC-A1E4-29EA25A647AA 4476C756-9EB0-4B3D-A5AE-D8D0126D2AFE

Det låter ju bra!

Lördag och jag har unnat mig en lång dusch.
(Tänk vad lite man sysslar med nu i ”dessa tider” när den största händelsen på dagen är att man tagit en dusch?)

 

Dagarna går lite i ett. Skola för de stora barnen, jobb för Anton, hemmajobb för mig, men annars är det mest spännande om dagarna att jag tar en promenad eller pratar en stund med en vän i telefonen.
Sen börjar en ny vecka igen.
Tiden har en tendens att bara svepa förbi när det inte händer så mycket. Jag börjar sakna en kalender med grejer att se fram emot.

 

Men i torsdags fick vi finpost från söta Malin och hennes eventbolag ”Eventolution”. Tillsammans med Jays så blev vi inbjudna på online-event förra veckan och nu fick vi en SÅÅ fin högtalare!
Anton fick nya lurar med, supersnygga!

Tidigt 00-tal när jag gick på gymnasiet så var ”Jens of sweden” hetast med sina mp3-spelare som man hängde runt halsen. Jag ÄLSKADE min Jens of sweden! Och roligt nog så är det dem som nu är ”JAYS”.

-Kul att JAYS flyttat in här hemma och gjort en liten ”comeback” hos mig.
Låter bra gör den också <3

 

 

IMG_1932 IMG_1944

IMG_1917

I dessa tider -Ett brev till mina barn

Hej barnen, det är jag, mamma.

När jag skriver detta är det en kväll i maj 2020 när solen just håller på att gå ner bakom träden. Himlen är lite rosa och det ser ut att bli en fin dag även imorgon.
Jag skriver det här till er för att jag tänker att ni en dag som vuxna kanske vill läsa om tiden som pågår just nu. Kanske kommer ni själva att läsa om den här tiden i en historiebok, eller en dag hjälpa era egna barn med en uppsats i skolan.
Men jag tänkte att jag skall skriva till er kring sådant ni inte kommer kunna läsa om i någon bok.
Kanske tycker ni att jag är tjatig som bara snackar strunt, eller så tycker ni det är intressant och vill läsa flera gånger. Oavsett, så hoppas jag att ni vill läsa i alla fall en gång.
Så nu börjar det.

Idag är det 3,5 månad sedan coronaviruset kom till Sverige.
Den dagen var Jasper snabb med att informera alla i familjen att Corona nu fanns i Sverige, i Jönköping närmare bestämt.
Vi hade hört om detta mycket på nyheterna och ni var alla väl medvetna om detta virus från Kina. Leia sydde ett munskydd i syslöjden till sig själv. Ett svart såklart, så det passar kläderna. Det har hon på sig nästan varje dag.
Man säger dock att munskydd inte skyddar mot virus, men Leia vill ha det ändå. Det tycker jag bara är fint.
Albus är såklart lyckligt ovetande om vad som händer i världen, men vi är glada över att han föddes månaden innan coronaviruset kom till Sverige.

Den 11 mars dog den första svensken i viruset, nästan 6 veckor efter att det kommit till Sverige.
Idag, två månader senare, är den siffran 3600 stycken och siffran ökar varje dag. Varje dag hålls också en presskonferens på tv och vi får då veta de nya dödsantalen och får information kring sjukvårdsläget i landet.
Jasper brukar titta nästan varje dag, och är jag inte hemma så ringer han mig och berättar.
”-Mamma, idag är dödsantalet 136 stycken!” kan han ringa och säga. Han berättade också när man beslutade att elitfotbollen får vänta med seriestart, men att ungdomsfotbollen får rulla. Han var nog orolig att inte själv få spela fotboll, även om han tycker det är synd att de inte får ha föräldrar eller publik närvarande.

”I dessa tider”. Ja, så säger folk hela tiden numera. ”Man gör ju inte så mycket i dessa tider”
” Vi får vara glada för det lilla, i dessa tider!”
Sociala medier drunknar i uppdateringar kring hur man underhåller sig hemma ”I dessa tider”.
Ändå är Sverige ett land som fungerar i stort sett som vanligt, i jämförelse med många andra länder som har restriktioner kring när och hur man får gå ut. ”Karantän-mode” används också mycket, även om vi faktiskt inte sitter i riktig karantän i Sverige.

Många länder har stängt skolor och här i Sverige har vi bestämt att alla gymnasium, högskolor och universitet skall bedrivas på distans. Men ni som går i grundskolan skall fortsätta som vanligt, men ska tänka på hygien och nära kontakter. Vid minsta lilla snuva eller hosta skall ni hem, ingen får befinna sig i skolan som är eller kan vara sjuk. Det är jättehårt och jätteviktigt.

Många andra länder tycket att vi i Sverige är lite ”dumma” som inte har mer förbud. Även om rekommendationerna är att man bara ska vistas bland människor om det är absolut nödvändigt, så kan man ändå gå på stan eller besöka restauranger precis som vanligt. Sunt förnuft, god handhygien och avstånd till andra gäller. I affärerna finns stora skyltar som påminner om detta och markeringar i golven som visar hur man skall stå med minst 1,5 meters avstånd i kön.
Men det finns också länder som menar att vi i Sverige har gjort rätt som inte stängt av och stängt ned, att vi på så vis kommer nå en flockimmunitet. Men jag vet inte vad jag skall tro, det får liksom visa sig i slutändan vad som varit rätt eller fel.
Tills dess håller vi oss hemma, nästan hela dagarna.
Vi tar promenader i området och oftast handlar Anton ensam eller jag ensam.

Cornelia berättade om en kompis vars mamma blev sjuk, men som är bättre nu, och en annan kompis släkting som inte klarade sig och gick bort.
När jag frågar er om ni är oroliga för Coronaviruset så säger ni att ni inte är det. Men Jasper undrade om Albus skulle kunna dö om han blev sjuk.
Det är det som är så läskigt, att man inte vet. Men vi vet att barn inte drabbas i samma utsträckning som vuxna och äldre. Vi vet också att de allra flesta som blir sjuka, klarar sig bra och blir friska. Men vi vet inte vem som tar sjukdomen bra och vem som tar den dåligt.

Ni är fantastiskt duktiga på att tvätta era händer. Ni tvättar och tvättar och tvättar. Tvål och handsprit. Tvål igen. Handsprit igen.
Ni torkar av handtag och räcken.
Cornelia har med sig en liten handsprit i väskan till skolan och den tar slut var och varannan dag, för hon delar med sig och ser till att kompisarna också får.

Jag undrar ibland hur ni kommer att minnas den här tiden. Albus kommer inte minnas alls. Jasper kommer kanske minnas hur torra händerna blev av allt tvättande och hur vi smörjde dem och det sved.
Cornelia kommer kanske bara minnas att jag sa nej hela tiden till lek med kompisarna inomhus och att ni alltid fick vara ute, oavsett väder.
Leia kommer garanterat minnas mitt tjat om virusspridning och förbud mot kollektivtrafik.
Promenad, cykel eller bil är det som gäller. Annars är vi hemma.

Nästa helg skall vi starta poolen och fixa i uterummet så ni kan leka där, man får göra så gott man kan att hitta på mycket kul hemma just nu. Tillsammans gör vi det bra.
Och om jag har tur, så kanske det är det ni kommer att minnas mest, att vi var mycket med varandra, badade i poolen, pärlade och spelade spel.
Och om ni bara minns mig som tjatig kring handtvätt och avstånd så är det okej det med.
Jag är så galet rädd om er, om Anton och om mig själv. Vår familj.
Jag är hellre tjatig och genom det ha lyckats hålla er alla friska, än tvärt om.

Skolavslutningarna är inställda.
Sommarlovet blir ett lov utan Liseberg, Danmarksbåden, sommarland och andra nöjen.
Vi planerar hajk i skogen och att tälta istället.
Jag hoppas ni skall gilla det med.

Kram från mig, I dessa och alla andra tider, Er mamma ❤️