Denna muslimska tjejskönhetssamling är så viktig

imageFör vissa muslimska män och kvinnor är det inte ett alternativ att ha på sig traditionell nagellack. Handlingen av wudu, en rituell ablution som utförs före bön, kräver att vatten måste röra vid varje del av kroppen; nagellack, det antas skapar en barriär mellan huden och vattnet.

Mycket få massmarknadsamerikanska märken tillgodoser att utöva muslimer i den meningen, varför Orlys porösa andningsuppsamling fick så mycket buzz när det lanserades förra året. Nu har varumärket tagit det ett steg längre genom att samarbeta med Girl, den största online muslimska kvinnans plattform i landet, för att släppa, ett samarbete med begränsad upplaga av sex halal-certifierade färger.

Den här nya samlingen går utöver att bara erbjuda en livskraftig lösning på traditionellt nagellack för kvinnor som känner att de är tvungna att äventyra skönheten: Med stabschefen Azmia Magane och grundaren Amani Al-Khatahtbeh som drivkrafter bakom den syftar han till att skapa en upplevelse skräddarsydd för muslimska kvinnor, av muslimska kvinnor. ”Att samarbeta på en andningsbar nagellack för muslimska kvinnor innebär att skapa utrymme för dem i skönhetsindustrin genom att göra tillgängliga alternativ som tillgodoser deras behov”, berättar Al-Khatahtbeh.

För det ändamålet säger Magane att det var viktigt för henne att hon och Al-Khatahtbeh är direkt involverade i linjens ideation – från formeln till de fräcka skuggnamnen. Du hittar ”What the Fatima?”, ”Ig-Noor the Haters” och ”The Perfect Amani-cure”, uppkallad efter Al-Khatahtbeh, i lineupen. ”Jag tror att många muslimska kvinnor kommer att vara lika upphetsade som vi är,” säger Magane.

”Det är inte bara legit halal-certifierat, men det är också ett svar på en skönhetspraxis som vissa muslimer annars har funnit svårt i kombination med sin religiösa övning, säger Al-Khatahtbeh. Tack till i stor utsträckning till sociala medier säger hon, ”Skönhetsindustrin svarar på detta, svarar på oss och gör plats för oss. Det är ett viktigt ögonblick att vara en del av. ”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *