Förbereder morgonens avfärd mot fjällen med att baka min favorit ”Semmelkladdkaka ” Har du inte testat så gör det! Jag fick smaka på den för första gången förra året och då vi nu är påväg in i semmeltider så passar den ju utmärkt att bjuda på. Hoppas verkligen att den skall bli uppskattad av gänget 😉
Bakade två då vi skall sätta tänderna i den ena idag. Här kommer receptet som är baserat på 8 bitar.
150 gram Smör, 2 tsk Kardemumma kärnor, 100 gram mandelmassa, 3 ägg, 2 1/2 dl socker, 2 1/2 dl mjöl, 2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt
Ungen 175 g i 20-25 min
smält smör, mortla kardemumma kärnorna och riv mandelmassan. Blanda ihop med övriga ingredienser och häll i en smord springform( gärna med bakplåtspapper i botten.
Toppa med vispad grädde och mandelflarn 😉
Supergod?
Hej!
Den ser god ut, ska pröva den!