I Österslöv utanför Kristianstad i Skåne ligger Bykrogen och där gjorde vi förra helgens sista stop på Petit Hotels Tour. Vi fick uppleva en fantastisk 10 rättersmiddag (första gången någonsin som jag ätit en 10 rätters) komponerad av närproducerade råvaror. FANTASTISKT GOTT!!! Vi blev som alltid galet bortskämda och välkomnades varmt av Bykrogens egna profil Richard och frun Margit. Med bubblande dryck i handen fick vi en kort återberättelse om Bykrogens historia och här nedan ( efter alla bilder) så bjuder jag helt enkelt på den storyn.
Vi Möttes av ett härligt gäng ”Turtles” som var påväg till ett maskerad bröllop 🙂
Jag fick ett supermysig rum och gillar skarpt namnet på rummet….Saknade dock någon att dela den härliga sängen med:)
Jag & Leena Grundare och VD på Petit Hotel
Bykrogens ägare Richard & Margit
Herr & fru Bronett (Maria o Robert)
Karin & Magnus Rongedal
Åza Brennander
Cecilia Ljung med sin Jocke Borrfors
För drygt hundra år sedan, i den lilla byn Österslöv norr om Kristianstad, byggdes det en stärkelsefabrik. Efter att ha tjänat trakten i mer än ett halvt decennium lades den ner på 60-talet. Borta var stärkelsen, i stället omvandlades byggnaden till mobiliseringslokal för försvaret innan den senare ställdes helt tom. I samma veva som nedläggningen av fabriken föddes en liten pojk i närheten. Pojken hette Richard. I unga år tog musiken upp hans fulla intresse, men med åren kom han att nära en dröm om att öppna upp ett pensionat eller liknande. Där skulle folk från när och fjärran kunna komma för att både äta och sova gott. Alla han berättade om sin vision för var, minst sagt, skeptiska…
”Att öppna ett sånt ställe – i Österslöv? Det går aldrig!”
Men Richard, full av lusta och jävlar anamma, gav inte upp. En dag gjorde han slag i saken och köpte den gamla nedlagda stärkelsefabriken. Han hade en dröm, och han skulle uppfylla den. Vännen Jan-Axel, som förutom att vara en skicklig hantverkare också sägs vara en av södra Sveriges mest positiva personer, fick i uppdrag att hjälpa den bli verklighet. Kanske var det tur att det var just positive Jan-Axel som fick frågan, för framför sig hade de ett omfattande renoveringsprojekt. Arbetet tog fart och i maj 2001 stod Bykrogen klart för öppning. Längs vägen har nya idéer dykt upp och förverkligats, något som format Bykrogen till den personliga och gemytliga plats den kommit att bli. Än idag utvecklas Bykrogen med Richards kreativa idéer, och än idag står Jan-Axel redo att snickra ihop dem – lika positiv som alltid.
Bykrogen är resultatet av kreativitet, hårt arbete och en dröm som var för stark för att inte låta sig uppfyllas.
Vi som nu haft den stora äran att få tillbringa ett dygn där kan verkligen instämma att hårt arbete har lönat sig. Sällan har jag bjudits på så mycket värme, god mat och generositet som just där. Richard och hans team är otroligt framåt och service minded och stället passar såväl till en mysig weekend i kärlekenstecken som till kreativa konferenser med jobbet.
Stort Tack till Richard med Fru och hela team Bykrogen. Vi har haft det sååå gott hos er;)
Nästa tripp och faktiskt årets sista Petit Hotel resa går 27-29 Sep till Åre och Buustamoen. Alla våra resor kommer att läggas upp på Petit Hotels hemsida så att du lätt kan gå in och boka något av våra rekommenderade Hotel. Det är verkligen så kul att fått uppleva alla dessa små personliga Hotel med deras fantastiska kök.
Vi hörs!
Magiskt ställe med magiska människor! Tack än en gång. Ses i Åre.?❤
Så roligt att ha dig med och snart ses vi ju i Åre:)