Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på [email protected] Vi hörs!

Magrutor ? Ett högt pris att betala……


IMG_8290

(Bilden är tagen för 4 års sedan på en träningsresa i Marbella där mitt mål var att stå stabilt på huvudet i sanden 🙂 Testade då Yoga för första gången i mitt liv!)

Jag skulle vilja påstå att disciplin ger välmående och jag utgår ifrån mig själv när jag säger detta. Det är ju nämligen så att för att uppnå sina mål så behöver man en plan och för att kunna följa planen så behöver man disciplin eller en så kallad struktur. Struktur var förövrigt mitt ledord för 2019 och jag försöker i mesta möjliga mån tänka in just detta. Det gäller allt ifrån att vara ute i god tid till att planera dagen.

Det är också viktigt att sätta upp rimliga mål och gärna delmål så att man hela tiden känner att man kommer framåt. En fråga som jag ofta ställer till mina PT kunder är just detta med mål. Jag frågar också vad dom är beredda att ge för att komma dit……
Och ett specifikt ämne som gärna dyker upp är detta med magrutor. Bjuder därför på lite bra info om just detta med magrutor.

Magrutor är nämligen något många drömmer om då det tycks representerar hur vältränad man är.
Du som har funderat i de banorna och har planer på att få ett sexpack, skall definitivt fortsätta läsa nedan!

Magrutorna kostar. Mycket. Att gå ner de där extra 5 otrivsamma kilona man bär på är ingenting i jämförelse med de allra sista 5 kilona som krävs för att rutorna ska börja synas. Formen du har idag är ett resultat av alla val du har gjort hittills. Den avspeglar priset du fått betala så här långt (för ja, att komma i form kostar!). Att ta det till nästa nivå kommer kräva ännu mer och priset blir ännu högre. Om du nu t.ex. kan ta ett glas vin eller en glass mitt i veckan så kommer du behöva ge upp det om du vill att magrutorna ska poppa upp. Och inte bara det! Här kommer en lista på allt som du kommer behöva ändra på eller jobba med:

 Strikt kost kommer vara ett måste: med strikt menas dels stort kaloriunderskott men även en rätt ensidig kost där man håller sig till magert protein, fullkornskolhydrater, grönsaker och lite fett. En typisk kroppsbyggardiet, med andra ord.

Svårt med det sociala livet: det sociala livet innebär i de flesta fall mat och dryck. Den biten kommer du behöva offra för att kunna få de där rutorna.

 Lär dig tolka vågens siffror. I och med att du måste ha koll på din vikt så måste du lära dig om hur just din kropp regerar på stress, mens, ägglossning, salt mat osv. Det vill säga alla faktorer som orsakar temporär viktuppgång.

 Ha koll på kosten: Att ha stenkoll på kosten är vad som krävs om rutorna ska fram. Med ”stenkoll” behöver du  veta exakt hur mycket mat du stoppar i dig och vad maten exakt består av. Som du förstår så är gå ut och äta är svårt, du har nämligen ingen aning hur mycket mat du stoppar i dig.

Leva ett stressfritt liv. Stress är en stor antiframgång-faktor. När man är stressad så är det inte alls ovanligt att man tar dåliga beslut, framförallt matbeslut. Är man stressad så brukar man samla extra vätska och har svårt att fokusera på sin träning.

 Du måste sova ut varje natt: det är under natten du återhämtar dig. Tränar man mycket så måste man sova mycket. Det innebär även att lägga sig tidigt.

 Planera maten. planering är något man kommer ägna mycket tid åt. Det är verkligen nästa nivå. Du vill styra ditt matintag oavsett vad som händer i ditt liv. Att hoppa över måltiderna finns inte med på kartan!

Lägga mycket tid på träning. Rutorna kräver mycket träning, både styrketräning och cardio. Om du tränar 4–5 ggr/v så blir nästa nivå 10 pass/v där du tränar 2 pass/dag, både cardio och styrketräning.

 Hjälp utifrån. Troligen kommer du behöva en coach som kan styra upp dina kost & träningsupplägg, även om du redan har koll på läget.

När du väl får rutorna så är dem mycket svåra att underhålla.
Förr eller senare kommer du troligen äta mer och träna mindre och då rycker rutorna.

Som du kanske förstått så är det lättare att ta sig från överviktig till normalvikt än från normalviktig till synligt sexpack. Att ersätta sylt med bär eller vitt bröd med mörkt bröd är inte svårt men att utesluta bär och bröd är en helt annan sak.

Svara nu på frågan: känns det värt det? Är du redo att leva ett sådant liv?

Om du känner att det kostar för mycket så har du rätt. Se bara hur ditt eget liv ser ut, har du allt under kontroll, har du möjligheterna till så mycket träning? och till den sömn som behövs?

Istället, låt oss gå genom vad som är realistiskt för dig och vad som ryms i just ditt liv.

  • Bestäm dig för en viss målbild. Få en klarhet över det du vill åstadkomma
  • Bestäm från början om vilket pris du är redo att betala för din framtida form. Var går gränsen? Vad kan du ge upp och vad inte? Vad är livskvalitet för dig?
  • Hur länge är du redo att hålla denna livsstil?
  • Var mycket ärlig i dina svar, att vara oärlig kommer inte hjälpa någon! Minst dig.

Troligen har du nu fått fram din egna riktiga plan. LYCKA TILL!!!!

 

2 reaktioner på ”Magrutor ? Ett högt pris att betala……

  1. Mycket väl formulerat och ännu ett kvitto på att mitt val att njuta av livet i lagom doser går före magrutor. Kram på dig! //Åza

  2. Bästa inlägget – tack! SÅ värdefullt att en träningscoach (och livsnjutare) ger en realistisk bild och inte målar upp något som är nästintill omöjligt som något man bör/ska sträva efter och därmed blir missnöjd och känner sig misslyckad om man inte uppnår. Skriv gärna mer om din filosofi som träningscoach, säkert inte bara jag som tycker det är välkommet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.