Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på [email protected] Vi hörs!

Är jag ENSAM om denna galenskap ?

Jag har länge trott att jag är nästintill ensam om detta och när det startade för ca 8-9 år sedan så pratade jag verkligen INTE högt om det.
Vi talar om raggsockor när jag sover!!!! Sjukt osexigt jag vet!! men ack så nödvändigt….
I min relation som 15 årigt gift blev det ju ändå OK på ngt sätt men när jag för 2,5 år sedan träffade min nya kärlek så tog skammen en ny liten vändning. Dock helt utan anledning då mannen i mitt liv är förstående till mitt dilemma.

4705AC1C-0A9A-4E80-9138-747EB8D2A3B1

Jag är alltså en av dem som blir väldigt kall om fötterna på nätterna, framför allt under vintermånaderna och jag kan verkligen inte somna när mina fötter är iskalla. Så jag bär faktiskt sockor när jag ska sova och det är nästintill ALLTID och galet nog händer det även på mina solresor om inte värmen överstiger ca 25 grader.
(Självklart använder jag rena sockor, inte några som jag gått runt i hela dagen)

En del skulle nog säga att jag är galen – men innan du avfärdar ”strump-personen som bor i mig ”  borde du läsa vidare lite till. Jag hittade nämligen en VÄLDIGT intressant artikel om detta med strumpor på natten och hur det påverkar oss. För enligt forskarna finns det flera fördelar med att sova med strumporna på.
Något som såklart gjorde mig väldigt glad:)

Nedan har jag listat upp några av dessa fördelar:

  • Somnar snabbare

Strumporna hjälper dina fötter att värmas upp och vidgas även blodkärlen. Detta vilket signalerar till hjärnan att det är dags att sova, enligt forskarna. Det finns nämligen en tydlig länk mellan vidgade blodkärl och hur snabbt vi somnar, enligt studier vid universitetet i Basel, Schweiz.

  • Bättre sexliv

Enligt brittiska BBC har forskare upptäckt att de kvinnor som sov med strumpor hade en ökad chans och förmåga att uppnå en orgasm. När deltagarna bar strumpor lyckades 80 procent av paren nå orgasm. Utan strumpor? Bara 50 procent.

  • Lättare för kvinnor att få orgasm

Enligt  Professor Gert Holstege är en nyckel till kvinnlig orgasm att hon ska känna sig säker och bekväm. Tydligen kan strumpor hjälper till i den aspekten.

  • Mot spruckna hälar

Att bära rena bomullstrumpor efter att du återfuktad fötterna med en bra kräm kan förhindra torra hälar från att spricka, enligt tips från Healthline. Använd dock INTE samma strumpor du som du burit hela dagen. Det kan öka risken för bakterier och svampinfektioner.

  • Raynauds fenomen – vita fingrar

Raynauds sjukdom drabbar 20 procent av alla svenska kvinnor och 2 procent av männen, enligt Bengt Fagrell, specialist i hjärtkärlsjukdomar och internmedicin.

Sjukdomen gör så att blodkärlen reagerar på ett onormalt sätt vid kyla, främst drabbas de små kärlen i händer och fötter. Att bära strumpor på natten kan hjälpa till att förhindra en attack, genom att hålla fötterna varma och så att blod cirkulerar.

Så till OSS som har strumpor på natten, nu kan vi sluta skämmas och fortsätt njuta av alla fördelar ? 

 

 SOVGOTT:)

4 reaktioner på ”Är jag ENSAM om denna galenskap ?

  1. Hej Tanja
    Jag sover också alltid med raggsockar vinter som sommar. Under natten tar jag alltid av mig dom i sömnen så jag har alltid ett gäng sockar under täcket.
    Hälsningar från Ljungskile

  2. Sovsockar är ett måste året runt så du är varken ensam eller galen! ? Jag fryser alltid när jag går och lägger mig, vintertid extra mycket. Ibland hjälper det inte med pyjamas och sockar så det händer att jag värmer upp sängen med varmvattenflaskor. Och ja, jag bor i ett hus med normal värme. ? På dagtid är jag inte frusen så den här kvällsfrossan är lite konstig.

    1. Härligt att höra att jag inte är ensam och skönt för dig att du inte är frusen på dagtid. Jag måste nämligen sitta och jobba bredvid elementet på dagarna är sjukt frusen hela tiden. Kul att du kommenterade 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.