Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.com Vi hörs!

Får man springa på en kyrkogård?

Åh vad jag njuter av hösten och dess färger! Var helt enkelt tvungen att ge mig ut på en lunchlöprunda även idag( tog en även igår, vilket kändes i benen idag). Har inte varit så ihärdig med löpningen under sista året men har en plan på att köra en till två rundor i vecka from nu. Får se om jag lyckads med det! Tränar mycket annat men vill så gärna få in löpningen i mitt liv igen….

12C68251-D8BA-4C4C-9334-B9A84FA03B04

På tal på löpning så undrar jag vad du anser om att man springer på en kyrkogård. Nu menar jag såklart inte att man skall hoppa runt bland gravstenarna. Men att man kan springa längs med de större vägarna på och runt kyrkogården? Är det OK el förbjudet enligt dig?

Jag har en extremt vacker runda som jag brukar ta på Skogskyrkogården. En kyrkogård som är så stor att det kör både  bussar och bilar där. Anledningen till att jag väljer att springa där är för att jag tycker kyrkogårdar är vackra och dom ger mig ett lugn och en extra tanke till nära och kära som inte längre finns med mig. Jag har dock all respekt för att människor som är på kyrkogården och besöker sina nära och kära vill ha lugn och ro.

Till historian hör att jag ibland får endel reaktioner när det kommer till vad man bör och inte på en Kyrkogård. Det är uppenbarligen ett känsligt ämne….
Just denna kyrkogården har även en stor kulle där det finns en minneslund. Vintertid brukar många familjer åka pulka där, är det OK eller ej ?

950BC1F7-45B6-4A1F-8143-2A85E1790F46

Så vad tycker du? Får man springa, leva och må bra  på en kyrkogård eller skall det vara en plats för endast sorg och stillsamhet?

T

7 thoughts on “Får man springa på en kyrkogård?

 1. Nej tycker inte det är ok. Anhöriga går dit för en stunds lugn och ro, vilket man bör respektera. Att sörja är väldigt privat och det känns som att både springa och åka pulka då gör intrång i den privata sfären. För den som vill springa (eller pulka) finns ju så många andra alternativ, medan den som sörjer vill gå till just gravplatsen.

  Ser ibland folk som solar i bikini och har picknick på Katarina kyrkogård. Respektlöst tycker jag.

 2. Tycker det är helt ok att spring igenom eller runt om den ser ut som den här kyrkogården, pulka däremot tycker jag känns lite fel och speciellt där det är en minneslund tycker jag känns lite respektlöst.

 3. Gofreda!

  Jag tycker det är helt ok att motionera runt en kyrkogård!! vi har en park i anslutning till vår & där går jag ofta kyrk promenader med våra vovvar! & det gör många fler än oss, så varför inte springa? en plats som ger lugn i själen & en plats för alla, så tycker då jag, så jogga på du!! <3 <3 <3

  Varm stor kram & fin freda!! :) :)

 4. Hej! Nu känner jag inte till Skogskyrkogården då jag kommer från en mindre stad, men den verkar vara upplagd på ett annat sätt än vanliga kyrkogårdar så kanske ok där.
  Men annars så tycker inte jag det är ok att springa, åka pulka mm på en kyrkogård. Utan där är det lugn och ro som gäller även om man inte springer mellan gravstenarna. Men det ska vara lugnt inom det inhägnade området. Förutom då kyrkovaktmästarna som behöver göra sitt jobb.
  Men som sagt Skogskyrkogården verkar vara annorlunda och väldigt stor med mycket olika områden, så kanske, kanske jag skulle kunna tycka det vore ok där. :-)
  Men viktiga är att du gör det som du själv känner känns bra helt enkelt och är uppmärksam på omgivningen om man möter några sörjande kan man gå istället för att springa.
  Trevlig helg!

 5. Det tycker jag är helt ok enligt mig! Skulle aldrig ens reagera om någon sprang för bi mig om jag var på kyrkogården😘🙏🏻Men alla är vi inte lika! Hoppas du får bra svar i tråden😘Trevlig helg hela familjen😘

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.