Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.com Vi hörs!

Annons

Var går gränsen för OTROHET ?

Startade upp veckans första dag med rörlighet och träning och lade på så sätt grunden för min vecka.Jag känner mig frisk, stark och utvilad efter en superskön och lugn helg. Gårdagen rundade jag och kärleken av med ett besök på nyöppnade EATALY där vi åt gott i en härlig saluhalls miljö. Helt klart värt ett besök om du är i stan, ligger på Bilioteksgatan( Östermalm). Konceptet finns över hela världen så sök på EATALY så får du upp massor av info.

2D87F626-6AA6-4162-950E-EF0DA1C1213104F09EBD-6D33-4123-9DF3-9B25DAAD16ED D281504C-6338-4AD0-B718-F4C24CB6FE78 AAEB17B4-5953-4AAE-9524-8273A3F84697 371FE2C6-CE7D-4774-99E1-692A0285BADD 60581452-060A-493E-87E2-5506F13B7D0A A37843F2-C9D4-4C09-891A-20554A0CBEB8 9E8F1956-3A0F-455B-8640-3F08AF0C5AF7

På en tjejkväll här för leden så fastnade vi i ämnet OTROHET, ett ämne som berör och som personligen har berört mig djupt. Jag tänkte faktiskt ta ett djupdyk i detta ämne i dagens inlägg och du får mer än gärna dela med dig av dina åsikter och tankar.
Vad är otrohet och hur påverkar det relationen?
Var går gränsen ? Och när är man otrogen ?
Är Man otrogen när man befinner sig i en relation och ligger med någon annan?
Är man otrogen när man kysser någon ?
Eller är man otrogen om man har sex med sin partner och tänker och drömmer om någon annan?
För visst är man väl bara otrogen så länge båda parterna inte är överens?

Jag tänker på par som är swingers. Då är man ju överens och då blir ju saken en helt annan….
Ja det är onekligen en diskussion som väcker tankar o känslor och jag undrar om det egentligen finns något rätt och fel?

För min egen del är gränsen väldigt tydlig! Jag anser att man är otrogen när man gör något som man inte kan stå för eller berätta för sin partner. Den dagen man behöver mörka (hemlighetshålla) något så är det också något som är general fel.

När jag söker om information ang otrohet så visar det sig att otrohetsaffärer är vanligare bland kvinnor än män.
Något som faktiskt förvånar mig mycket. Till och med i tanken så är kvinnor mer otrogna än männen.
Förklaringen verkar dock vara att vi kvinnor helt enkelt är ärligare i dessa frågor än männen, huruvida det stämmer vet jag inte.

Utan att nämna några namn så räcker det att jag går till min omkrets av personer, så toppar männen helt klart otrohetsstatistiken och det verkar tyvärr som att var och varannan relation har haft eller varit involverad i någon form av otrohet.
Varför kan man ju undra ? Varför lockas vi så enkelt till något annat, till den graden att vi riskerar att förlora den relationen och som vi lever i ?
Är vi generellt dåliga på att uppmuntra varandra i våra förhållanden så att vi är tvungna att söka bekräftelse i något annat ?

Då kommer en annan stor fråga, Går det att gå vidare efter en otrohet?
Jag själv trodde och hoppades nog att jag skulle kunna gå vidare, glömma och förlåta.
Men efter att i många år ha kämpat mot sveket och den brustna tilliten som otroheten ledde till så gav jag upp. Jag hittade inte tillbaks till den känslan och den styrkan som vi en gång hade.
Läste faktiskt en intervju av Elise (par psykolog) hon var även var med i Skavlan för några månader sedan.
Hon hävdar följande:

” Otrohet går inte att laga då skadan redan är skedd. Men man kan början om med utgångspunkt från där man nu befinner sig. ”

Kloka ord! och jag tror faktiskt att man kan gå vidare i sin relation trots otrohet,  men man skall veta att det ALDRIG kommer att blir som tidigare.
Det som var innan otroheten uppdagades får då ses som tiden som var och inte tiden som är. Om det sedan är bra eller dåligt är nog upp till varje enskild relation att bedömma. Har man haft ett dåligt förhållande en längre tid så kan det säkert bli en förändring till det positiva.
Dock tror jag att det är förödande i en relation som bygger på mycket känslor och stark kärlek.

Jag har levt i en relation där jag fått uppleva alla sidor som otroheten bär med sig. Oro, svek, besvikelse, förlorad tillit, viljan att ha det ogjort, försöken att leva vidare, förlåtelse, ilska…. Ja listan kan göras väldigt lång.
Aldrig någonsin kommer jag att glömma tillfällena när mina fötter sparkades undan och jag föll handlöst i chocken av uppdagandet.
Jag vet vad det är att kämpa och streta vidare för att viljan om att hålla ihop familjen säger så, medans orden Jag älskar dig försvann med blixtens hastighet.
Jag vet också smärtan att se den jag en gång älskat kämpa hårt för att vinna tillbaks det som gått förlorat.
I mitt fall var slaget för kraftfullt, jag klarade inte av att förlåta hela vägen, jag klarade inte av att glömma det vi en gång hade haft och starta om på nytt.
I och med detta så hittade heller inte kärleken och tilliten tillbaka och separationen blev ett faktum.

EF8B83BD-B756-4B10-8786-E08302C17A52

Så mitt råd idag är, Var rädda om varandra och visa uppskattning, var ärlig och kärleksfull  och se till att Aldrig äventyra din relation till den graden att tilliten försvinner.
Otrohet behöver absolut inte betyda slutet men det kan vara väldigt svårt att börja om.

Vi hörs!

 

 

2 reaktioner på ”Var går gränsen för OTROHET ?

 1. Så sant så sant….
  Jag har varit utsatt för samma fruktansvärda svek och för mej/oss, finns det ett liv före och efter….
  Före och efter otroheten….
  Jag valde att stanna kvar….det hs

 2. Så sant så sant….
  Jag har varit utsatt för samma fruktansvärda svek och för mej/oss, finns det ett liv före och efter….
  Före och efter otroheten….
  Jag valde att stanna kvar….om det är rätt återstår att se…
  Helt plötsligt har man en ny verklighet att förhålla sej till….
  Hade någon frågat mej innan hade jag sagt att jag aldrig i livet skulle stanna kvar om min man var otrogen….
  Men så står man där med barn och hus och allt….
  Du var väldigt modig som valde att gå… jag är rädd….livrädd för att bli ensam….
  Du verkar väldigt stark, men på ett ödmjukt sätt!!!
  Så glad för din skull att du träffat Kärleken i ditt liv….och jag följer dej/ er så här lite på avstånd i bloggen…
  Önskar dej/ er allt gott!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Annons