Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.com Vi hörs!

Annons

ÄGG! Världens bästa livsmedel

Idag tänkte jag bjuda dig på lite matnyttig information om varför ägget är bra och vad det kan göra för din hälsa.

IMG_1525

 

Ett otroligt bra sätt att börja dagen är att äta ägg till frukost.
Ägg är en utmärkt källa till protein och näringsämnen, men trots det försöker vissa undvika dem eftersom de tror att det höjer deras kolesterol och på lång sikt påverkar deras hälsa negativt.

Det är inte sant!
Ägg är en viktig del av den moderna matpyramiden. De har många fördelar så det är en bra idé att äta dem – fast som med allt ”med måtta”.

 Det är sant att ägg innehåller kolesterol, men det utgör inte en hälsorisk.
Kom ihåg att din egen kropp, särskilt levern, producerar kolesterol för att utföra flera olika funktioner.
Det viktiga är att du behåller balanserade kolesterolvärden inom gränserna för vad som är normalt.
Mängden kolesterol i ägg utgör inte någon risk för friska människor eftersom det inte höjer mängden av det så kallade onda kolesterolet eller LDL.
Dessutom innehåller de inte mättade fetter, vilka utgör en mycket klar risk för din hälsa.

När du äter ägg regelbundet får du i dig HDL lipoprotein, det vi i dagligt tal kallar ”det goda kolesterolet”. Tack vare det får du ett bättre skydd mot hjärt-kärlproblem och gynnar hjärnan.

Har du föresten någonsin hört talas om kolin?
Det är helt normalt om du inte har det, men det är faktiskt ett viktigt näringsämne för din hälsa och ditt välbefinnande. Kolin hjälper till att bygga cellmembran och andra viktiga molekyler för hjärnan.

Enligt en klinisk studie från USA lider nästan 90% av befolkningen brist på detta näringsämne.
Det kan enkelt lösas genom att äta mer ägg och bibehålla en hälsosam livsstil.

Som Jag  sa ovan är det en god idé att börja dagen med ett ägg eller tillaga en läcker omelett till frukost.
Har du barn som gillar att dricka smoothies på morgonen? Ett tips är att knäcka i ett rått ägg i den. Mina barn är inte super förtjusta i kokt ägg på morgonen, men märker inte att jag pimpat deras smoothies med ett rått ägg :)

I takt med att du blir äldre minskar kvaliteten på din syn. Denna process kan bromsas om du lägger till vissa vitaminer till din kost, inklusive två som finns i ägg: lutein och zeaxantin.
Dessa två kraftfulla antioxidanter främjar ögats näthinna och kan bidra till att förebygga grå starr och makuladegeneration. Det är en bra idé att äta mer ägg, fem eller sex per vecka, för att skydda dig mot dessa sjukdomar.

Det är alltid en bättre idé att köpa ekologiska ägg; du respekterar hönornas livscykel och slipper få i dig hormoner.Men… visste du vilka hälsofördelar du får från naturliga ägg från frigående hönor?

De innehåller mer omega 3.

De kan minska dina triglyceridnivåer.

Du får bättre hjärthälsa.

Även om det är sant att ägg brukade ha ett dåligt rykte har vi idag slagit hål på en hel del av dessa myter.

  • Ägg höjer inte ditt kolesterol, de utgör inte en risk för din hjärthälsa och de bidrar till att förebygga demens.
  • I en stor studie under mer än 10 år med nästan 300.000 deltagare visade det sig att de som åt 5-6 ägg i veckan inte drabbades av några hjärnproblem.
  • För de med diabetes fann dock studien att det är bäst att begränsa konsumtionen till 2-3 ägg per vecka.
Midjemått

Att äta mer ägg kan inte på egen hand hjälpa dig att gå ner i vikt.
Det gör dock att du känner dig mätt så att du inte småäter lika mycket mellan måltiderna.

Ägg är rika på protein och makronäringsämnen. Det är därför perfekt att äta en omelett med spenat, ett äpple och en kopp vitt te till frukost. Det gör att du står dig ända till lunch utan att gå hungrig.

Ägg är en av de mest mättande livsmedlen i världen och minskar hur många kalorier du får i dig under dagen.

ÄGG! VÄRLDEN BÄSTA LIVSMEDEL :)

En reaktion på ”ÄGG! Världens bästa livsmedel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Annons