Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.com Vi hörs!

Botox, inte bara mot rynkor…..

Efter två veckors träningsuppehåll är jag ÄNTLIGEN igång igen….
Kroppen har känt tung länge och jag har känt mig allmänt trött och hängig, men idag tränade jag viljan och begav mig ut på en löprunda. De första kilometrarna kändes grymt jobbiga men sedan släppte det bara. Benen drog iväg av sig själva och löpstegen fanns helt plötsligt där igen, den känslan är obetalbar :)
Det börjar ju dra ihop sig för min träningsresa och nu måste jag ligga i ordentligt. Den 16 Nov lyfter planet till Thailand och Phuket för 14 dagars intensiv träning.

11215504_10208188938740910_7527496903486524643_n

För ett tag sedan var jag hos Dr Calle för ännu en liten dos av Botox. Nu tänker du säkert 1000 dåliga tankar men läs vidare för innan du gör din bedömning.
Jag har nämligen fått grymt stor hjälp av honom när det gäller min migrän. Vi ett flertal tillfällen har Calle hjälpt mig att släppa spänningarna i blandannat mina käkar och detta har resulterat i att jag inte haft ett enda migränåterfall på över ett år. Här nedan kommer lite mer ingående info om just Botox och migrän :

Migrän och spänningshuvudvärk påverkar livskvalitén och är en av de vanligaste orsakerna till sjukskrivning. Med hjälp av botox kan 7 av 10 få hjälp.

Botox och andra botulin-produkter som Dysport och Azzalure blockerar de nervsignaler som får muskler att spännas. Genom att minska muskelspänning och nervretningar i valda områden neutraliserar botox viktiga bidragande faktorer till migrän och spänningshuvudvärk.

Botox som migränbehandling upptäcktes när personer som utfört rynkbehandlingar berättade om förbättringar av sin migrän

Priser, risker och behandlingsinformation för botox mot migrän och spänningshuvudvärk

  • Vid en migränbehandling med botox sätts ett antal små injektioner på strategiskt utvalda platser i ansikte, tinningar, nacke och skuldror. Ofta föregås själva behandlingen av ett förberedande undersökningsbesök.
  • Effekten av en botoxbehandling mot migrän och huvudvärk sätter in gradvis under ungefär en vecka och består därefter i 3-4 månader.
  • Priset för en behandling av migrän eller spänningshuvudvärk med botox är 2000-3000 kr + ca 500 kr för det förberedande undersökningsbesöket.
  • Riskerna vid behandling av migrän och huvudvärk med botox är att anse som små och i de fall komplikationer förekommer är de normalt sett snabbt övergående.Dr Calle & Eva driver kliniken Formavita där jag går och tar mina behandlingar, utbudet är stort och jag kan med varm hand rekommendera dem till Dig. HÄR hittar priser och info.

    När du ser bilderna så undrar du säkert om det gör ont och jag försöker verkligen inte försköna det hela genom att säga nej. Men dels så får jag bedövningssalva innan och sedan är Calle så otroligt säker på sin hand att det endast sticker till lite. Kan berätta att jag en gång i tiden varit otroligt spruträdd, det kan man inte tro när man ser dessa bilder. Jag är så glad över att min migrän inte gjort sig påminn på väldigt länge. Dom attackerna är inte roliga att få då dom först och främst sätter sig på min syn. Jag får synbortfall och känselbortfall där blandannat delar av ansiktet domnar. Därefter kommer huvudvärken som ett brev på posten och stannar där i ca 2 dagar. Inte så kul alltså!!!!

IMG_3558[1] IMG_3560

 Tack Calle & Eva för att ni tar hand om mig på bästa sätt:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.