Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.com Vi hörs!

Dubbelarbetande äkta man

Vi delar sysslorna lika här hemma. Anser jag. Jag bäddar. Följer sonen till och från skolan. Tar honom till diverse fritidsaktiviteter. Plockar i och ur diskmaskinen mer än hälften av gångerna. Tvättar var tredje tvätt. Lagar mat färre gånger än frun och är helt outbildad när det gäller att dammsuga. Jag borstar familjens skor, byter glödlampor, rensar avlopp och ägnar mig åt diverse annat karlgöra. Har kommit underfund om, att av allt det jag gör, så är det väldigt lite som räknas när kvällen kommer. Det är det jag inte gjort under dagen som räknas. Det finns nog ingen absolut rättvisa mellan kvinnor och män i förhållande. Finns det det mellan kvinnor och kvinnor eller män och män som valt att leva tillsammans. Jag vet inte. Men förvisso är det väl så att det är bara heterosexuella män som är orättvisa, lata och krävande och lever livslögnen att en blomsterkvast kan ställa allt till rätta. Ställa till rätta? Men vad har vi ställt till med annat än att inte levt upp till allt för högt ställda förväntningar. Vi är ju män! Inte kvinnor. Och visst vi nöjer oss med att få sista ordet: ”Javisst älskling – Helt rätt!”

Läste i tidningen att feministerna fått något nytt och lite annorlunda att gå i taket över och att angripa vita män med makt och pampar i största allmänhet med. Det finns inga ”riktiga” fotbollsskor till kvinnor. Riktiga fotbollsskor tillverkas bara till män. Det vill säga från storlek 39 och uppåt. Alla med mindre fötter(läs kvinnor) får hålla till godo med juniorstorlek vilka då påstås inte hålla samma kvalité som herrskor (?) och Pia Sundhage (damlagets förbundskapten) grinar med i klagolåten. Tycker inte att damfotbollsspelare ska ta ordet kvalitet i sin mun i  jämförelsen med dito herrfotboll vare sig det gäller skor eller annat som har med fotboll att göra. Damfotboll är som V75 med kor. Tjoff och snett och inkast.

Nu har frun duschat och sitter och målar naglarna och får inte störas. För mig återstår att gå ut med hunden. Det avslutar jag varje kväll med.

Tack för mig.

Gert Fylking (Tanjas hen)
bild[2]

5 reaktioner på ”Dubbelarbetande äkta man

  1. Det är INTE samma kvalité på juniorskor som herrskorna, har du ens varit i en affär och kollat upp det innan du skrivit det här inlägget?? Jag är en kvinna som spelar fotboll och det här inlägget gjorde mig så JÄVLA arg. Du verkar inte veta ett dugg vad du pratar om.

  2. Hahaha. Du är för härlig. Jag hoppas att du inte behöver byta glödlampor och rensa avlopp allt för ofta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.