Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och träningsföretaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på [email protected] Vi hörs!

Imorgon blir det solförmörkelse……..

Bästa solförmörkelsen på år och dar

Klockan 09.43 fredagen den 20 mars börjar månen täcka över solen i Sverige. Då inleds en solförmörkelse som inte kommer se sin like på decennier. Nästa chans att se en lika häftig solförmörkelse i Sverige blir 2039. – Solförmörkelser sker ofta, men oftast någonstans där människor inte kan se, till exempel över Stilla Havet, säger Samuel Regandell, astronom vid Uppsala universitet. 
Klockan 09.43 fredagen den 20 mars börjar månen täcka över solen i Sverige. Då inleds en solförmörkelse som inte kommer se sin like på decennier. Nästa chans att se en lika häftig solförmörkelse i Sverige blir 2039. – Solförmörkelser sker ofta, men oftast någonstans där människor inte kan se, till exempel över Stilla Havet, säger Samuel Regandell, astronom vid Uppsala universitet. Foto: AP

Leta reda på papper och kikare och boka in fredagen den 20 mars. Då blir det så in i norden mörkt – mitt på blanka förmiddagen. Men glöm inte att skydda dina ögon.

– Kolla absolut inte rakt in i solen utan skydd, säger Samuel Regandell, astronom vid Uppsala universitet.

Klockan 09.43 fredagen den 20 mars börjar månen täcka över solen i Sverige. Då inleds en solförmörkelse som inte kommer se sin like på decennier. Nästa chans att se en lika häftig solförmörkelse i Sverige blir 2039.

– Solförmörkelser sker ofta, men oftast någonstans där människor inte kan se, till exempel över Stilla Havet, säger Samuel Regandell, astronom vid Uppsala universitet.

Solen är som en laser

Bästa sättet att se solförmörkelsen på är genom att projicera solen på ett papper med hjälp av en kikare. Då är du skyddad från solens farliga ultravioletta strålning och du ser tydligt hur månen täcker över solen.

– Ska du kolla med dina barn så är det det absolut bästa sättet, då kan ni samlas flera stycken kring pappret. Genom projiceringen kan ni även se solfläckar och sådant, säger Samuel Regandell.

Men han höjer ett varnande finger: bli inte lockad att kolla direkt på solen med kikaren.

– Då får du brännskador på ögonen. Det är som att skjuta en laser rakt in i ögat, säger Samuel Regandell.

Har du skyddsglasögon kan du kolla rätt in i solen under den unika solförmörkelsen. Men då ska det vara ordentliga svetsglasögon som nästan blockerar allt ljus.

Räcker det inte med vanliga solglasögon?

– Nej, absolut inte, det måste vara något som skyddar mot ultraviolett strålning, säger Samuel Regandell.

Allra bäst klockan 11

I Sverige kommer solen vara mest täckt i norr, nära den norska gränsen. Där kommer den vara täckt till 94 procent enligt NASA. På deras interaktiva karta kan du se hur stor förmörkelsen blir just där du bor, och hur länge den varar. Runt klockan 11 på förmiddagen märks solförmörkelsen som mest. Men man måste kolla noggrant om man ska märka någonting över huvud taget.

– Går man på gatan utan att veta om att det är solförmörkelse så tror jag inte att man kommer tänka på det, säger Samuell Regandell.

Men om du vet vad du kollar efter så spelar vädret inte någon roll. Du kan se solförmörkelsen även om det skulle vara grått nästa fredag.

– Det kan faktiskt bli enklare att se solförmörkelsen om det är väldigt molnigt. Men du ska fortfarande inte titta rakt på solen, säger Samuel Regandell.

En ren tillfällighet

Solförmörkelser uppstår när månen blockerar solljuset. Det kan bara ske när solen och månen står i linje med varandra från jorden sett. Och så länge vi på jorden uppfattar månen och solen som ungefär lika stora.

– Månen råkar vara i princip lika stor som solen från vårt synfält. Det är en ren tillfällighet att vi nu lever i en tid när vi kan uppleva det. I framtiden, i takt med att månen glider ifrån jorden kommer den se mindre och mindre ut, och då kommer solförmörkelser bli ovanligare, säger Samuel Regande

(Artikeln är tagen från Aftonbladet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.