Föddes 1972 i Tyskland och kom till Sverige/Göteborg 1976 Är ett av fem syskon och är uppvuxen i Bohuslän. År 2000 gick flyttlasset till Stockholm där jag träffade Gert och blev Fru Fylking med Svenska folket under 15 år. Idag lever jag i en ny relation med " Kärleken" Lars Andersson. Jag är en stolt mamma till Kevin 22 år och Figaro 11 år. Jag brinner för entreprenörskap och har drivit flera egna bolag. Hundmodeföretaget DOGArtist AB startades 2004 (såldes våren 2016), och jag är även grundare av DOGBag with Family AB (som såldes 2016). Våren 2017 gjorde jag en stor förändring i mitt liv och utbildade mig till personlig tränare via Sports Club Education och sommaren 2017 startade jag forumet och företaget Fabulous & Strong. Ett forum där det är fokus på träning & hälsa med träningsresor, föreläsningar, weekend träningar mm Med mitt gedigna nätverk och min erfarenhet av marknadsföring, samarbetsutveckling och projektledarskap finns jag idag tillgänglig som konsult i ämnena. Samt att anordna event :) Jag är en tjej med många strängar på min lyra och ser ofta lösningar istället för problem. Jag är även säljare för Sverige/Finland för det världskända modemärket Betty Barclay. På mina mammaveckor bor och trivs jag Enskede strax utanför City och på mina veckor utan barn så lever jag tonårsliv med Kärleken i Gamla Stan. Jag Älskar träning och njuter helst min lediga tid med familjen och vännerna samt har jag en passion för resor, då helst till värmen & solen där jag förhoppningsvis kommer att bosätt mig en dag. Här på min blogg kommer jag att dela med mig av ALLT som händer i mitt liv, både från vardagen och festliga helger. Du kommer att få följa med mig in i mina olika business likaväl som i mina familjesituationer (både roliga och tråkiga). Har du frågor och tankar så tveka inte att skicka mig ett mail på tanja.fylking@gmail.se. Vi hörs!

Annons

Bra eller dåligt, välj själv!

 

Vi har snart passerat ännu en vecka och för mig och kärleken så är vi nu inne på dag 18 i vårt sockerfria liv.
Sedan 1 Januari har vi båda varit oerhört strikta med intag av sötsaker, vin och annat med stort innehåll av socker. Tränar gör vi båda redan sedan länge och vi har kostat aktiviteter i våran vardag, dock har vi har lagt lite extra krut på att röra på oss.
Utöver träningen har vi exempelvis lagt in morgon PW, så skönt att börja dagen med en uppfriskande pulshöjande Powerwalk.
Måste dock bjuda på min och Kärlekens olikhet när det kommer till hur vi hanterar denna sockerfria månad, Ha ha!!! Fullkomligt älskar hur denna mannen smyger i sig en kalorisnål kokosboll medans jag gör valet och tar en Rawfoodboll…. Lovar dig att jag har skrattat gott åt detta :)

Nu är det ju så att ” Kärleken ” normalt är extremt noga och konsekvent, det gör faktiskt saken ännu roligare.

Har Du haft en sockerfri månad någongång ? Hur gick det ?
eller skulle du vilja köra en månad men känner att du inte kan ?
HÄR kan du isåfall få hjälp både med kost & träning online.
26722DD9-E6FE-42D8-A5EE-EB43E4EBE3C2

Själv har jag inte alls svårt att håll mig ifrån sötsaker, jag är inte så mycket för godis.
Min last är nog snarare att jag verkligen tycker om att ta ett glas gott rött vin, gärna en riktigt fina Amarone
( innehåller ju mest socker av alla sorter).

Det här med att ta en hälsomånad är något jag gärna gör en till två gånger om året, jag tycker om att gå ”al in” på riktigt hälsosam mat o dryck och jag gillar effekten av att lägga extra fokus på träningen.
På en månad kan man få en mycket synbar förändring både inuti och utanpå kroppen.
Något som jag också tänker mycket på under dessa månader är sömnen, den är oerhört viktigt!
Jag lägger mig tidigt och sover minst 8 timmar per/natt.

Redan nu efter 18 dagar så känner jag en avsevärd skillnad på min energi…..

Vi hörs!

Annons
Annons

Så KUL att vi blir grannar!!!

Drog igång denna Onsdagen redan kl 06:00 och det har verkligen gått i ett idag. PT kunderna har avlöst varandra och jag tycker verkligen att mitt nya yrke är så himla roligt. Det är en oerhörd kick att få hjälpa och guida människor till att nå sina mål.

Det blev även ett eget pass idag med fokus på ryggen. Har fortfarande lite problem sedan min hemska olycka i somras där jag slog i nacken och tuppade av i några minuter. En olycka som kunde ha slutat mycket olyckligt, rent utav i rullstol. Men jag tackar gudarna att det gick så bra som det gjorde……och jag är nu mycket noga med att träna upp ryggen och nacken igen.

20DD4AF9-4581-42EC-A2BD-7377BC95204B 39031A34-88BD-405D-B911-1218D6CBCFE8

Mellan mina kunder blev det även en snabbvisit hos Christina Melin som är i full färd med sin flytt till mina hoods. Vi talar om  Enskede och jag är så himla glad över att hon kommer att bo så nära. Ser redan framemot alla mysiga tjejkvällar som vi skall ha, både i hennes ubermysiga lägenhet men även hos mig såklart. Nu börjar vi Verkligen bli ett riktigt härligt gäng mammor och barn här ute i Enskede;)

BCFE83A6-C113-4D64-B6D5-1FF1D718D21E

Ikväll blir det till att njuta av att julen är totalt utstädad även i lägenheten i Gamla Stan. Här befinner jag mig nämligen på mina ICKE mamma veckor då Kärleken bor här.  Varannan vecka bor vi alltså i Enskede och varannan vecka i Gamla Stan. Ombyte förnöjer har jag hört !

51E2F3FC-49D5-48AD-819C-FDC99E5F1B00

Vi hörs! Kram

Annons

Hollywood´s Skönhetshemlighet är nu HÄR!

I samarbete med Cetaphil

Hösten och vintern är min absolut sämsta tid när det kommer till min hud. Är extremt känslig när det kommer till klimatet som vårt Svenska land bjuder på.
Jag har testat det mesta, allt ifrån riktigt dyra krämer till billigare och när det gäller dyrare så har jag idag hittat några som funkar. Dock suger det att betala över tusenlappar för en förpackning som jag fullständigt slukar då min hud kräver extra mycket såhär års.
Under en månad har jag nu testat en produkt vid namn CETAPHIL och vågar nu säga att jag hittat något som passar både min hud och min plånbok mycket bra!!!!

Mina dyra lyxprodukter kommer jag att fortsätta med som helglyx då dessa har hängt med mig en längre tid och blivit mina favoriter.
Men Cetaphils produkter kommer definitivt att bli min nya vardagskamrater.

Bland filmstjärnor, modeller och makeupartister  har Cepathil varit något av en yrkeshemlighet under lång tid.
Eller ja, så hemlig är den egentligen inte då den ofta kommer först bland stjärnornas egna skönhetstips.
Det beror nog främst på att produkterna faktiskt håller vad dom lovar. Men är man känd och ständigt uppvaktat av media tror jag att det också kan kännas bra att få bjuda på ett lite mer vardagligt och prisvärt tips.
Cetaphil är inget lyxmärke. Därför är det ändå intressant att så många superkändisar spontant berättar att de använder den.
P.S. Googla ”skin care tips celebrities cetaphil” och se själv – deras ord

På mina morgon och kvällsrutiner använder jag Cetaphil Facial Cleanser som skonsamt och effektivt löser upp smuts, överflödigt sebum och make-up. Den rengör utan att torka ut min redan torra hud och den bevarar huden naturliga oljor.
Därefter smörjer jag in mitt ansikte med Cetaphil Facial Lotion som vårdar och återfuktar huden samtidigt som den låter huden andas utan att täppa igen porerna.
Den verkar direkt och har även långvarig återfuktande effekt.

E8675BB0-83F0-4DE4-8ED0-EF67D62EA511

Produkterna är även dryga, en liten klick räcker för att täcka både ansikte och hals ( är alltid noga med att smörja ända ner i dekoltaget :)

2FCB1390-D178-4328-A312-47B5465D37EC F7278826-0D10-42E7-AEB3-2A96F7AD0A8F 25557885-9F0E-4C6A-A4FA-E9EAE82EAB85 8831148E-2141-4593-BFA8-60FB7CE3F2AF BB5F1E2B-E030-4E4C-B754-F1FA110ACA86 BD1931E4-4ED7-43EE-8928-5A370BB2FA65 D4D4484D-2255-4615-85A8-4F56D2FF6016

Jag tillhör även personligheten AKTIV!
vilket gör att jag tränar ofta och vissa dagar duschar jag flera gånger.
Så även i träningsväskan har dessa produkter blivit ett måste.
Först och främst är det Body Wash och Softening Cream som får följa med men även ansiktsprodukterna då dom blivit en stor favorit.

 14D76EE9-BD0E-4EB7-AAAD-2E5C4F6C75A0 62F6ECF2-E38A-4C07-91F6-DABEC3C70422

Och sist men inte minst så kan jag med varm och len hand rekommendera Cetaphil Protect Hand Cream som är en unik dagkräm för händerna. Den skyddar och vårdar dina tassar utan att bli kladdig.
Särskilt lämplig vid regelbunden kontakt med vatten, tvål, handdesinfektion, rengöringsmedel och andra kemikalier.

BA661288-1BC3-4E13-A60A-1300D71AE02D

När jag läser på lite mer om detta varumärke ( vilket jag alltid gör) så är Cetaphil  framforskat av läkemedelsbolaget Galderma. Galderma är ett internationellt läkemedelsföretag helt inriktat mot huden. Företaget grundades 1981 och har idag 34 dotterbolag, verksamhet i över 80 länder och nära 5000 anställda. Galderma är ledande inom dermatologi och marknadsför hudläkemedel och hudvårdsprodukter samt ger information och service till patienter, dermatologer och andra vårdgivare.

Cetaphil finns att köpa på apotek och Åhléns.

Inlägget är gjort i  samarbete med Cetaphil

cetaphil

Annons

ÄGG! Världens bästa livsmedel

Idag tänkte jag bjuda dig på lite matnyttig information om varför ägget är bra och vad det kan göra för din hälsa.

IMG_1525

 

Ett otroligt bra sätt att börja dagen är att äta ägg till frukost.
Ägg är en utmärkt källa till protein och näringsämnen, men trots det försöker vissa undvika dem eftersom de tror att det höjer deras kolesterol och på lång sikt påverkar deras hälsa negativt.

Det är inte sant!
Ägg är en viktig del av den moderna matpyramiden. De har många fördelar så det är en bra idé att äta dem – fast som med allt ”med måtta”.

 Det är sant att ägg innehåller kolesterol, men det utgör inte en hälsorisk.
Kom ihåg att din egen kropp, särskilt levern, producerar kolesterol för att utföra flera olika funktioner.
Det viktiga är att du behåller balanserade kolesterolvärden inom gränserna för vad som är normalt.
Mängden kolesterol i ägg utgör inte någon risk för friska människor eftersom det inte höjer mängden av det så kallade onda kolesterolet eller LDL.
Dessutom innehåller de inte mättade fetter, vilka utgör en mycket klar risk för din hälsa.

När du äter ägg regelbundet får du i dig HDL lipoprotein, det vi i dagligt tal kallar ”det goda kolesterolet”. Tack vare det får du ett bättre skydd mot hjärt-kärlproblem och gynnar hjärnan.

Har du föresten någonsin hört talas om kolin?
Det är helt normalt om du inte har det, men det är faktiskt ett viktigt näringsämne för din hälsa och ditt välbefinnande. Kolin hjälper till att bygga cellmembran och andra viktiga molekyler för hjärnan.

Enligt en klinisk studie från USA lider nästan 90% av befolkningen brist på detta näringsämne.
Det kan enkelt lösas genom att äta mer ägg och bibehålla en hälsosam livsstil.

Som Jag  sa ovan är det en god idé att börja dagen med ett ägg eller tillaga en läcker omelett till frukost.
Har du barn som gillar att dricka smoothies på morgonen? Ett tips är att knäcka i ett rått ägg i den. Mina barn är inte super förtjusta i kokt ägg på morgonen, men märker inte att jag pimpat deras smoothies med ett rått ägg :)

I takt med att du blir äldre minskar kvaliteten på din syn. Denna process kan bromsas om du lägger till vissa vitaminer till din kost, inklusive två som finns i ägg: lutein och zeaxantin.
Dessa två kraftfulla antioxidanter främjar ögats näthinna och kan bidra till att förebygga grå starr och makuladegeneration. Det är en bra idé att äta mer ägg, fem eller sex per vecka, för att skydda dig mot dessa sjukdomar.

Det är alltid en bättre idé att köpa ekologiska ägg; du respekterar hönornas livscykel och slipper få i dig hormoner.Men… visste du vilka hälsofördelar du får från naturliga ägg från frigående hönor?

De innehåller mer omega 3.

De kan minska dina triglyceridnivåer.

Du får bättre hjärthälsa.

Även om det är sant att ägg brukade ha ett dåligt rykte har vi idag slagit hål på en hel del av dessa myter.

  • Ägg höjer inte ditt kolesterol, de utgör inte en risk för din hjärthälsa och de bidrar till att förebygga demens.
  • I en stor studie under mer än 10 år med nästan 300.000 deltagare visade det sig att de som åt 5-6 ägg i veckan inte drabbades av några hjärnproblem.
  • För de med diabetes fann dock studien att det är bäst att begränsa konsumtionen till 2-3 ägg per vecka.
Midjemått

Att äta mer ägg kan inte på egen hand hjälpa dig att gå ner i vikt.
Det gör dock att du känner dig mätt så att du inte småäter lika mycket mellan måltiderna.

Ägg är rika på protein och makronäringsämnen. Det är därför perfekt att äta en omelett med spenat, ett äpple och en kopp vitt te till frukost. Det gör att du står dig ända till lunch utan att gå hungrig.

Ägg är en av de mest mättande livsmedlen i världen och minskar hur många kalorier du får i dig under dagen.

ÄGG! VÄRLDEN BÄSTA LIVSMEDEL :)