♡ Vårt bröllop

Som jag skrev för några veckor sedan, är jag med i alltombröllops tävling. Där man tävlar om att bli omslagsbrud för ett av deras nummer. Jag är i final, och jag vill såå gärna vinna detta. Hade varit så roligt att få åka till malmö eller stockholm och bli fotad och stylad i bröllopskläder.  Jag hade blivit så glad om ni vill gå in HÄR och rösta på mig. Det är en gång per ipnr. Så rösta gärna från dator och telefonen. Då hade jag varit jättetacksam.

KRAM

PicMonkey Collage

Vipkväll Wranges

Igår fick en av mina tärnor sin första uppgift. Nämligen att följa med mig och kolla på vigselringar. Kvällen var jättebra uppstyrd, dock väldigt mycket folk och fick vänta lite när vi skulle betala. Men annars var det jättefint och bra service. Jag hittade en ring som jag blev så förälskad i . Har varit där en gång tidigare och provat. som jag skrev igår så tänkte jag att jag skulle prova lite släta ringar. Men NEJ det passade sig inte alls ihop med min ring. Men jag gick därifrån med en beställd vigselring. Det är ju ett tag tills vi gifter oss men jag tycker det är bra att kunna portionera ut kostnaderna lite också. Samt att det blir inte så mkt att ordna till höst. Jag kan avslöja att märket på ringer blev Engelbert, samma som jag har som förlovningsring. Gick och la mig med ett leende som gick från öra till öra igår.

Wranges bjöd på snittar och lite gott att dricka. En hellyckad kväll med min fina tärna. Hon var så gullig , hämtade dricka , mat och fixade säljare. Jag kände mig väldigt uppassad hehe. Bjuder på några bilder från kvällen.

juveler

PicMonkey CollageAllt fick med sig en ros. Vi fick en kvist med 5 rosor =) Superfina

Det är ännu en djungel. Vad vill man lägga pengar på och vad kan man kompromissa lite om? Ja för mig är en vacker klänning viktigare än tusen stenar på vigselringen. Visst ringen har man på fingret hela livet , och klänningen för en dag. Men jag tror att för mig är klänningen viktigare. Min förlovningsring är från märket EngelbertStockholm. Den ser ut som nedan.  Jag vill ha samma märke i min vigselring. Eftersom det är mycket stenar på min förlovningsring. Så har vi nu kommit fram till att det antagligen blir en helt slät ring. Jag har varit inne på att ha en enstens ring. Men jag vet inte ännu. Jag får se. Imorgon ska jag på ett event hos vår lokala juvelere. Då ska jag testa en slät ring för första gången. Hur tänkte ni när ni valde vigselringar?

3-9605-65E-kopia-560x560

Att tänka på vid val av ring

1.  Matcha bröllopsringen med förlovningsringen

När du väljer bröllopsring bör du kolla hur förlovningsringen ser ut tillsammans med bröllopsringen när det gäller färg och bredd på ringen.

Det finns inga exakta regler om huruvida bröllopsringen bör vara av samma metall som förlovningsringen.

Många kvinnor gillar symmetrin i två identiskt matchande ringar. Naturligtvis kan du även välja en platinaring att gå med ett förlovningsring i vitt guld, det handlar bara om personliga preferenser.

2.  Matcha partnerns bröllopsring

3. Samma regler gäller när du beslutar om att matcha eller komplettera varandras bröllopsringar. Det är helt acceptabelt att föredra en annan metall än din make.

Välj bara ringar som du känner är du och som du älskar för att vara säker på att du kommer att njuta av dina ringar i många år framöver.

4. Uppgradering En del brudpar vill uppgradera sina vigselringar. Man kanske inte har råd med många eller stora stenar i ringen när man gifter sig, och vill kunna fatta in fler stenar senare, till exempel en ny sten för varje bröllopsdag. Guldsmeden kan upplysa om vilka modeller som är lämpliga för uppgradering.

5. Gravering

I normala fall brukar partnerns namn och bröllopsdatumet graveras in i ringen, men det är inte alltid det får plats om man väljer en alliansring med många stenar i. Vissa väljer att gravera in några kloka latinska ord i sina ringar.

Några exempel på latinska uttryck att gravera in:
Ab imo pectore – Av hela mitt hjärta
Amor vincit omnia – Kärleken övervinner allt
Futurum nobis est –  Framtiden är vår
Ut ameris, amabilis esto – Var vänlig, så blir du älskad
Si vis amari, ama – Om du vill bli älskad, älska
Carpe diem – Fånga dagen
Ad infinitum – Till evigheten
Amantes amentes – Vansinnigt förälskade (Älskande från sina sinnen)
Ab vitam aeternam – Genom hela livet
Da mi basia mille, deinde centum! – Ge mig tusen kyssar, därefter hundra!
Nil volentibus arduum – In i döden trogen

Min fästman kommer ha samma ring som förlovningsringen. Blir tillputsning och göra bådas ringar fina innan den stora dagen såklart=)

Bröllopsfråga. Hur mkt kostade er bröllopsring VS förlovningsring?

Bjuder på lite härlig fotoinspo som jag gillar,  ideér hur man kan fota sina ringar . enjoy!

PicMonkey Collage

Bröllopsmässorna Göteborg 2015

Jag min svägerska och min granne var på mässan i konserthuset. Jag hade hört att denna skulle vara den sämre av dem två . Men jag tyckte att denna var bättre. De bjöd på lite gott att dricka, man fick en goodiebag och ja man fick mer för pengarna tycker jag.  Det som jag tyckte det var dåligt med på båda utställlningarna var trycksaker till bröllopet. På mässan i scandinavium fanns det en som jag hittade. Det är ändå en ganska stor post tycker jag. Här kommer bilder från mässan i Scandinavium. Men man fick massor med inspiration ändå. Både på hur man vill ha det och inte vill ha det. Jag valde att ta med två av mina tärnor på vardera mässa. Innan mässorna frågade jag dem på ett roligt sätt om de ville vara mina tärnor. Har en tärna kvar att fråga, så ni får inte se bilder förräns jag har frågat henne.

broll1broll2broll3broll4broll5

Mässans visning var mkt bättre än i konserthus. Jag gillade deras mode mer. Det var mer spexat på konserthuset kände jag. Mkt föll mig i smaken på denna visnings. Enjoy!

 

Bröllopslokal

Ja hur ska man då välja bröllopslokal? Vi har upplevt det som svårt att hitta en bra bröllopslokal här i Göteborg för ett vinterbröllop som vi kommer att ha. Det mesta är i skärgården eller logar som man endast kan vara i fram tills september månad. Vi ville ha ett vinterbröllop då vi är förlovade i december månad. Men vad ska man egentligen tänka på i valet av lokal? Här kommer lite tips och råd som jag har hittat på nätet . Vi letade lokal i 7 månader det var först nu för två veckor sedan vi bestämde oss för vilken vi ville ha.

1. Valet av festlokal kan vara det som avgör om festen blir lyckad eller inte. Detta beror dels på att en stor del av stämningen kommer an på just lokalen, men också på att festlokalen har direkt påverkan på många andra saker. För det första är kostnaden för lokalen en av de största utgiftsposterna i de allra flesta fall. Samtidigt betyder detta inte att man bör sträva efter att hitta en så billig lokal om möjligt. Det allra viktigaste är nämligen inte hur mycket det kostar att hyra en lokal, utan vad som ingår i hyran. Om hyran är låg men nästan ingenting ingår så kan det bli en dyr historia till slut. Det gäller t.ex. mat. Om maten inte ingår måste man ordna den på annat sätt. Och det kan vara ett sätt att spara ytterligare pengar, men det kan även få den slutgiltiga fakturan att rusa iväg uppåt.

2. “Dolda” avgifter För det mesta är det dock inte huruvida maten ingår eller ej som blir den stora falluckan. När man planerar för festen bör man alltid ha utrustningen i bakhuvudet. Kanske vill man ha ett band som spelar. Vilken utrustning behöver bandet för att kunna spela, och vad måste då finnas i lokalen? Det är oftast billigare att hyra en lokal där viss utrustning ingår, än att tvingas hyra precis all utrustning som krävs för spelningen. Detsamma gäller om man vill ha ett dansgolv med DJ.

Olika festlokaler tillämpar också olika typer av taxa. Ibland får man betala per timme, i andra fall gäller ett fast pris för en kväll, och ibland även för hela natten. Det kan dock finnas regler för när musik och liknande måste tystna, med hänsyn till omkringboende eller annan verksamhet.

Lokalen måste städas och ställas i ordning efter festen. Det här kan ingå i hyran, eller så måste den som hyr själv städa. Det är för det mesta ingen svår uppgift, såvida inte speciella medel eller metoder måste användas för att skona känsliga material. Man bör alltid kolla upp detta noga innan man bestämmer sig för vilken lokal man ska boka.

Bra länkar vid val av festlokal

HÄR HÄR HÄR

Det första jag kan tipsa om är att kolla med alla man känner först. Kanske någon känner någon etc. Men jag tycker att man ska tänkte på följande.

1. Vilken årstid

2. Vilket slags bröllop ska vi ha, vart passar det då att ha mottagningen.

3. Hur många ska vi bjuda? Vill vi ha lokal eller vara på en restaurang etc.

4. Ska man göra allt själv? Ha catering? Restaurang där allt ingår?

5. Vilken känsla vill vi ha i lokalen? Samt vart vill vi att den ska ligga. Ska den passa vårt tema för bröllopet?

Allt om bröllops omslagsbrud 2015?

Ska man gifta sig och är på mässa. Då är man självklart med i alla tävlingar som går att vara med på =) . Jag passade också på att fotas i Alltombröllops monter för att tävla om att bli deras omslagsbrud 2015. Detta hade ju självklart varit helt fantastiskt att få vinna detta. Modell för en dag, vem vill inte testa på detta. Speciellt eftersom det nu är i bröllopssammanhang. Så det hade varit sååå gulligt och snällt om ni vill gå in och rösta på mig =) .Då hade jag blivit väldigt glad.  Reglerna är att fram till den 12 mars så får man rösta. Därefter tävlar de 10 som har flest röster om priset om att bli årets omslagsbrud. Så dela gärna inlägget också ! Tack på förhand fina ni

312

HÄR röstar ni

Äntligen!

Nu är det dags för mig att berätta att vi ska gifta oss. Nästa år är det dags för oss att bli man och hustru. Då har jag och min fästman varit tillsammans i 10 år och förlovade i 5 år. Jag tänkte att ni ska få följa med i min planering fram till den stora dagen. Så det kommer att komma lite inlägg med olika teman. Första inlägget som kommer upp inom kort är Lokalen. Hur väljer man en lokal? Där kommer jag att skriva om mina tankar, samt artiklar med tips och råd om hur man egentligen väljer lokal. Hoppas att ni ska tycka att det blir lika roligt som jag =)

Hoppas att ni vill följa min resa fram till vårt bröllop. Det kommer bli sååå spännande, och hoppas att ni vill hänga på.. Kram på er alla. Med en liten Freja i magen =)

1526709_10153896658735161_1881510910_n

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *