VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stort för smått.

Min lediga måndag börjar lida mot sitt slut och det har varit en bra dag.

Gott med riktig frukost. Idag läste jag ut min bok (för andra gången i rad) och ska fortsätta med nästa.

Gott med riktig frukost. Idag läste jag ut min bok (för andra gången i rad) och ska fortsätta med nästa.

Dock har Os klass börjat med läxa från och med idag. Och det är en ganska diger sådan. Vi satt nog i 40 minuter, vilket är helt okej när man är ledig men blir mycket på vanliga jobbdagar med allt annat som måste göras. För att inte tala om att det känns lite mycket för en femåring som varit i skolan hela dagen, sedan på After School Care och inte kommer hem förrän närmare sex på kvällen.

Jag börjar få till min matcha med soyamjölk så att den är riktigt god.

Jag börjar få till min matcha med soyamjölk så att den är riktigt god.

Först hade han glosor, fast eftersom de håller på att lära sig läsa är det sex bokstäver, vad de heter och de ljud som de för med sig. Sedan ska de läsa en bok online. Typ ”The cat sat” och sådant. Därefter ska vi läsa en vanlig biblioteksbok och så har man frågor som O ska svara på om boken. Det är en del. Men förhoppningsvis tycker barnen att det är roligt och det är ju inget snack om att de lär sig fort av det.

Bild från Runkeeper som håller koll på hur jag rör mig.

Bild från Runkeeper som håller koll på hur jag rör mig.

Utöver läxor har jag planerat veckan, gått långpromenad, svarat på meddelanden och mail, vikt tvätt och tvättat ännu mer uniformer samt beställt en ny skolväska till B. Och så vidare. Nu ikväll åt vi en hemmagjord version av kebab och det var väldigt gott. Jag bytte ut brödet mot ugnsgrönsaker eftersom jag försöker vara nyttig i veckorna samt rensa min kropp från gluten och laktos. Nej, det är ingen laktos i brödet, men man fattar vad jag menar.

Men nu är det dags att varva ner och hålla kväll. Ska bara gå och titta till busfröna först, de är inte alltid så duktiga på att sova när de bör.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna