VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Min morgonrutin.

Jag vet att jag säger det väldigt ofta,  men  jävlar i havet vad veckan har gått fort! Det kan ju ha att göra med att jag är lyckligt lottad nog att bara jobba tisdag till fredag, men denna veckan har ändå gått snabbare än vanligt. Hur som helst, det är fredag och jag surar inte över det.

God morgon, lilla rutinknarkare.

God morgon, lilla rutinknarkare.

{"cameraType":"TrueDepth","macroEnabled":false,"qualityMode":2,"deviceTilt":0.006497069201197192,"customExposureMode":1,"extendedExposure":false,"whiteBalanceProgram":0,"cameraPosition":2,"focusMode":0}

Denna veckan har varit riktigt bra, främst för att jag fortfarande är stolt över att jag tog mig till gymmet igår (borde ju inte vara så himla svårt), men också för att jag har skött mina rutiner riktigt bra. Redan innan jul började jag med de flesta, men jag har lagt till vattendrickande från i slutet på förra veckan. Om man inte är en människa som tycker om att ha rutiner och klockslag under dagen så kommer man eventuellt bli lite nervös och undra vad jag håller på med. Men jag berättar bara vad som fungerar bra för mig och vad jag gör för att jag helt enkelt tycker att det är roligt.

Lilleman var hemma själv med oss idag då B var kvar på sin övernattning.

Lilleman var hemma själv med oss idag då B var kvar på sin övernattning.

E52C519E-3ACD-4ECB-801B-DBE2ADAAE539

Eftersom jag ändå vaknar klockan sex varje dag så börjar min dag då. Det första jag gör är att meditera i min app Insight Timer och min favoritmeditation är med manifestation. Dock varierar jag lite, men det brukar ta tio minuter till en kvart. Efteråt så tittar jag på mina tio toppkonton på IG (bland annat Gubbetorp, Hannes Mauritzson och Torparmamman), men bara de tio. Och därefter journal:ar jag, dvs skriver ner mina tankar, hur jag känner mig och också en intention för dagen. Den brukar vara ganska enkel så som ”vara positiv och ej stressa”.

Det blev ägg- och bananplättar till lunch.

Det blev ägg- och bananplättar till lunch.

161554D9-6535-4931-9F1D-C4D889A16068

När allt det är klart så brukar klockan vara 6.40am. Då är det dags att gå upp ur sängen och efter en kiss och ansiktstvätt så går jag tillbaka och sätter mig vid mitt skrivbord (som för övrigt står i sovrummet) och sätter mig med min kurs. Den består av kanske trettio videos så det är en del att komma igenom, men jag älskar det! Har jag inte min kurs så gör jag en timme av annan self-development eller jobbar på mina olika projekt. När klockan är halv åtta är det dags för att börja morgonen med familjen. Dvs, bädda barnens sängar, se till att de är klara, göra mig själv iordning, äta frukost och köra till skolan etc. Här kommer vi även lägga till en rutin då T köpte äppelcidervinäger idag, vilken vi ska dricka (i vatten) innan frukost.

Och så var det vackert igen.

Och så var det vackert igen. Excuse the röda shortsen på tork. 

När jag sedan sätter mig och jobbar klockan nio så sätter jag min timer på 30 minuter. Var trettionde minut under dagen dricker jag sedan fyra stora klunkar vatten ur min vattenflaska som jag har bredvid mig. Denna rutin är helt enkelt för att jag måste. Jag är sämst på att dricka vätska, utom te, och går ofta en dag på bara ett litet glas vatten (typ ett halvt till lunch och ett halvt till middag). Det kommer inte naturligt för mig och jag blir inte törstig. Tvärtom mår jag vattenilla av minsta lilla. Hur som helst, lång förklaring. Jag behövde alltså skärpa mig för min kropp mår inte bra av det, särskilt mitt i Aus-sommar.

Klockan 10.30am, 12.00pm och 2.30pm gör T och jag träningsövningar, squats, planka, tå- och axelhävningar och armhävningar. Och på min lunch gör jag en lunchmeditation för att få fokus. Och så på kvällen skriver jag dagbok här och klockan tio är det säng, läsning av min (vanliga) bok till kvart över då lampan släcks. Och så det vanliga livet och en serie emellan såklart.

Phu, det var det! Jag förstår om det låter sjukt, men det funkar för mig just nu i livet och om det inte gör det framöver så slutar jag. Kalla mig OCD eller vad man vill, men själv kallar jag mig mest för CC.

/CC

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna