VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Existensminimum.

Vi är inte fattiga. Vi är inte rika heller, men vi har så att vi klarar oss med lite budgetering och planering, precis som de flesta andra. Men just denna månaden har vi fuckat upp. Vi har fört över pengar till Sverige och bundit pengar och tänkt lite fel. Så de sista tre veckorna har vi levt på existensminimum.

Barnen har fortfarande sommarlov. Idag var B hemma medan O var och lekte hos K.

Barnen har fortfarande sommarlov. Idag var B hemma medan O var och lekte hos K.

FB812BB7-471A-41F5-865A-38AADCAC4D80

Vi håller på med lite kontanter, tömmer alla konton på $14 var etc och planerar vår mat. Därav ugnspannkaka till mat hela förra veckan, picknick på utflykten och storkok på kyckling röd curry denna vecka osv. Vi har fortfarande semester vissa dagar och då väljer vi att åka iväg, så vi spenderade lite mer pengar på att fylla en hel tank men allt annat gör vi billigt. Det gör någonting med en att bara ha hopskrapade pengar att leva på i två veckor. T har fått en parkeringsbot som har förfallit, men vi måste vänta till Ts lön kommer innan vi kan betala den.

Och därifrån ville han inte gå hem.

Och därifrån ville han inte gå hem.

Det är inte synd om oss, tvärtom. Vi har räknat fel och sitter nu, högst tillfälligt i skiten. Pengar kommer på fredag och då återgår allt till det normala. Men under tiden så blir man mer medveten, ödmjuk och tacksam. Det är så viktigt med pengar när man inte har några. Pengar gör en kanske inte lycklig, men avsaknaden av dem gör en nervös och lättirriterad och därmed, skulle jag vilja påstå, mindre lycklig.

Jag fick mig en skön kvällspromenad i solen.

Jag fick mig en skön kvällspromenad i solen.

6A75C643-19A0-438F-AB80-C0B5573F1F10 E71984B5-C5F4-4853-A567-99F34D785446 232D5B3E-9D20-40D1-BDDF-0185789CF847

Nu har vi i alla fall lärt oss en läxa och ifall vi klarar oss till fredag har vi gjort ett bra jobb. Det var lite tankar om pengar en dag så här i livet. Pengar är energi, säger man, och just nu är batteriet lågt hos oss.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna