VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Att hjälpas åt.

Imorse kände sig Ts föräldrar lite trötta och ville helst bara sitta kvar ute på altanen efter frukosten. Och det får man ju. Det betydde dessutom att jag fick plats i bilen och det blev bara vår lilla familj som åkte till simningen. Jag har inte varit där på en månad och var väldigt glad att vara tillbaka. Jag, som innan barn hade en sådan ångest för att jag trodde att jag skulle avsky att spendera mina helger på ungarnas aktiviteter, tycker att timmen på simningen är mysig och avkopplande och den bästa starten på helgen.

Solen leker.

Solen leker med mitt ansikte.

Efter simningen fick barnen som vanligt välja lördagsgodis på macken och därefter åkte vi, också som vanligt, till Wagstaffe. Där var härligt idag. Det var en familj med en liten pojke på stranden, två lite äldre män som fiskade och lite andra människor som kom och gick. Det var inte så mycket flod (alltså ebb och flod- flod pratar jag om nu) så ungarna kunde hänga i repgungan med en pinne längst ner, vilket de älskar. De svingar sig över vattnet och blir oftast plaskvåta, men det får det vara värt.

Wagstaffe.

Wagstaffe.

56D1ACEA-FA51-49BD-A874-9B9C1C96C0D6 ECD7DDE3-C20D-461D-9CA8-026C84AB9C92

Vi hade med mackor till barnen och när de ätit upp dem så blev den folie som de var inslagna i tom. Jag stoppade in foliebollen mellan plankorna i bänken vi satt på så länge för att ta med när vi skulle gå. Men plötsligt så kom en vindpust och bollen flög iväg. Jag sprang efter, men lyckades inte stoppa den och den flög in i vattnet. Jag stod där och kände mig som världens värsta nedskräpare när en kvinna som stod nere med vatten upp till knäna frågade ”Vad var det för något ni tappade?”. Precis då så flöt bollen åt hennes håll och hon sa ”Vänta, jag tror att jag kan få tag på den!” Hon gick lite längre ut, blev nästan blöt om shortsen, men fick tag på folien så att jag kunde gå fram till henne, ta den och slänga den där den ska vara.

Vi gick även runt en stund i Killcare.

Vi gick även runt en stund i Killcare.

D8A5EBE1-2158-40D6-8E30-3E3674A79980 6DFEEA17-3D21-45DA-A1A6-4900D9459AB0

När jag gick upp till papperskorgen satt de två fiskemännen där och åt sin medhavda lunch. De hade sett hela förloppet och sade ”Tänk om alla hade varit som du, då hade vi haft en fin värld”. Nu skriver jag inte detta för att klappa mig själv på axeln. Jag skriver det för att jag älskar sådana här situationer när människor går ihop och hjälper varandra utan att förvänta sig någonting tillbaka. Den förste hjälper den andre, pratar med den tredje och allesamman går därifrån med en glädje i magen. Det krävs så lite för att man ska känna ett samband.

Jag glömde ta kort efter att icingen lagts på.

Jag glömde ta kort efter att icingen lagts på kakan.

3878E057-FD62-40BC-92AE-B30DD6AE5B6F AFE2F1C2-B9D3-4EE8-A499-168721D30E60

När vi kom hem så bakade jag en citronsockerkaka som vi ska ha på Os minifödelsedag imorgon. Det var otippat nog han som bestämde den kakan. Jag hann även sitta ute på altanen och läsa lite när de andra åkte och tog ett dopp här borta. Och nu ikväll har vi ätit brisket med chimichurry i en slags tacos och pratar om föräldrarnas uppväxt och barndom. Det har varit en väldigt bra dag med sol all around. Tacksam.

/CC


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna